„Predă” ultimele lecţii elevilor

De Otilia Șandor
1Comentariu
„Predă” ultimele lecţii elevilor
Campionul de nataţie Marcel Cosma, se află la ultimele acţiuni ca poliţist.

Elevii clasei a IX-a B de la Colegiul Mihai Eminescu sunt printre beneficiarii lecţiilor de prevenire a infracţionalităţii şi a victimizării copiilor, pe care comisarul Marcel Cosma le predă în calitate de poliţist alături de colegii lui de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Organizate Oradea.

Vineri la amiază, tinerii dintr-a IX-a B s-au destins şi au învăţat la lecţia specială susţinută de cms Cosma, de Simona Dejeu de la Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane şi de cms. Valentina Brânduşoiu.

Poliţistul a explicat pe înţelesul copiilor despre semnificaţia răspunderii penale, cazier judiciar, formele de violenţă asupra tinerilor şi între tineri. Adolescenţii au aflat că nu e tocmai bine să aibă foarte mulţi prieteni pe reţelele de socializare, mai precis nu e bine să dea „accept” oricui. Cms Cosma le-a spus câteva trucuri pentru a-şi securiza conturile de pe internet. Simona Dejeu de la ANITP i-a pus în gardă pe copii despre pericolul traficului de fiinţe umane şi i-a atenţionat să nu se lase păcăliţi acceptând diferite oferte de muncă în străinătate indiferent cât de greu le-ar fi acasă. Au păţit-o destui tineri care apoi au devenit victimele unor reţele de traficanţi de carne vie.

Diriginta clasei, prof. Adela Purge, a fost deosebit de încântată de vizita poliţistului Cosma şi a lui Dejeu de la ANITP, considerând necesară cunoaşterea formelor de protecţie împotriva diferitelor nenorociri la care pot fi expuşi elevii din ziua de azi.

Iese din poliţie

Lecţia de vineri de la CN Mihai Eminescu se numără printre ultimele acţiuni publice ale poliţistului Cosma. El a confirmat informaţiile JB potrivit cătora în 16 decembrie se va pensiona din poliţie. Cosma a declarat că va rămâne activ doar în sport, axându-se exclusiv pe nataţie.

Comisarul a activat la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Organizate, condus cu mari rezultate de cms. şef Ioana Indrieş.

Marcel Cosma a fost campion naţional de trei ori în cadrul competiţiilor organizate de Ministerul Afacerilor de Interne: în 1999, 2000 şi 2002, iar acum trei ani s-a clasat pe locul trei la concursul naţional.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor