Predarea carnetelor de munca Oradea

Predarea carnetelor de munca Oradea
ORADEA – Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor continuă acţiunea de preluare a carnetelor de muncă.

„Acţiunea are în vedere preluarea datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizate în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum şi a veniturilor salariale aferente, elemente care, conform legii, sunt utilizate la calculul pensiilor”, a declarat Szarka Arpad, directorul executiv al CJP Bihor. Persoanele fizice şi juridice care deţin sau păstrează, potrivit prevederilor legale, carnete de munca Oradea care nu au fost prelucrate în baza de date a instituţiei, sunt obligate să le predea la CJP Bihor, Serviciul Evidenţă Contribuabili, însoţite de copia actului de identitate al titularului.

În situaţia foştilor asiguraţi ai sistemului public de pensii, care nu au domiciliul sau reşedinţa în România, carnetul de muncă poate fi prezentat pentru prelucrare casei teritoriale de pensii în a căreia rază au fost asiguraţi ultima dată sau, după caz, din raza de domiciliu a persoanei desemnate de către titular.

Sancţiuni

„Nerespectarea prevederilor legale privind predarea carnetelor de munca Oradea constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 300 la 600 lei, în cazul persoanelor fizice, şi de la 1.500 la 5.000 lei, în cazul persoanelor juridice”, a precizat directorul executiv al CJP Bihor. Nu vor depune carnetele de muncă persoanele care au calitatea de pensionar.
Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !