Prefectul câștigă procesul cu Primăria, privind supraimpozitarea clădirilor scunde

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
9Comentarii
Prefectul câștigă procesul cu Primăria, privind supraimpozitarea clădirilor scunde
Prefectul câștigă la Tribunal procesul cu Primăria și Consiliul Local Oradea, prin care a cerut anularea Regulamentului privind aplicarea unor cote adiţionale de impozitare pentru clădirile care nu respectă încadrarea în frontul stradal construit şi /sau regimul de înălţime stabilit.

Este vorba despre acel Regulament instituit anul trecut, prin care administrația Bolojan impunea supraimpozitarea acelor proprietari ale căror clădiri sunt mult mai joase decât clădirile din vecinătate, respectiv nu se încadrează în frontul stradal la care se aliniază clădirile din jur. Prefectura a înaintat acțiunea în 9 noiembrie 2018, iar Tribunalul a luat această decizie favorbabilă prefectului Mihaiu după două amânări ale cauzei și alte două amânări ale pronunțării. În cauză au intervenit, împotriva Primăriei, alte 15 persoane fizice direct afectate de Regulamentul municipal, printre care și Mircea Jacan, fost jurnalist la Jurnal Bihorean, actualmente directorul unui centru județean pentru conservarea culturii tradiționale, aflat în subordinea Consiliului Județean.

Sentința nu este definitivă.

Cităm soluția Tribunalului, pe scurt: “Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul PREFECTUL JUDEŢULUI BIHOR în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Oradea. Dispune anularea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Oradea nr.697/26.07.2018 pentru aprobarea Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac se depune la Tribunalul Bihor. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei , azi, 19.04.2019.”9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor