Prefectul către Primăria Oradea: refaceţi salariile, de data asta pe lege!

De Creistina Ghilea
4Comentarii
Prefectul către Primăria Oradea: refaceţi salariile, de data asta pe lege!
Reaşezarea salariilor din Primărie, stabilită de primarul Ilie Bolojan după evaluarea proprie a muncii subalternilor, nu trece de Prefectură.

Prefectul Ioan Mihaiu a întors Primăriei Hotărârea 691/20017 privind aprobarea salariului de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului municipiului Oradea şi instituţiilor subordonate Consiliului Local Oradea, cu motivaţia că nu este pe lege.

„Nu s-a respectat principiul ierarhizării, pe verticală, cât şi pe orizontală, în cadrul aceluiaşi domeniu, în funcţie de complexitatea şi importanţa activităţii desfăşurate” conform Legii 153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice”, se arată în motivarea semnată de jurista Prefecturii, Alice Lupeş, şi de prefectul Ioan Mihaiu.

Aceştia au şi exemplificat: Primăria a stabilit coeficientul de salarizare pentru un director general gradul II ca fiind mai mare decât cel pentru funcţia de secretar al municipiului, post care figurează în poziţia cea mai înaltă în Nomenclatorul şi ierarhia funcţiilor publice din administraţia locală. Cu alte cuvinte, primarul Ilie Bolojan i-a dat lui Mircea Ghitea, şeful Direcţiei Tehnice şi om de încredere al edilului, un salariu peste cel al lui Ionel Vila, secretarul municipiului.

Prefectura impută că HCL-ul este lacunar la capitolul „criterii care vor fi avute în vedere la stabilirea salariilor lunare”, dar şi că nu a primit minuta referitoare la consultările purtate între edili şi sindicatul CIVICA din Primărie.

„Având în vedere cele expuse, vă solicităm să procedaţi la reanalizarea hotărârii în vederea modificării şi completării ei, pentru a asigura conformitatea cu prevederile legale”, e concluzia raportului.
Rămâne de văzut dacă şi cum va acţiona primarul Ilie Bolojan: va majora salariul secretarului sau va tăia din cel al directorului.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor