Prefectul Ghilea, deranjat de atitudinea primarului

2Comentarii
Prefectul Gavrilă Ghilea
Prefectul Gavrilă Ghilea
Reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că vrea să dialogheze cu Bolojan, dacă acesta respectă Prefectura.

Ieri, prefectul Gavrilă Ghilea s-a arătat, la rândul său, deranjat de tonul adoptat de primar în ceea ce priveşte atât persoana sa, cât şi instituţia pe care o reprezintă. Ghilea a ţinut să spună că are „toată disponibilitatea pentru un dialog cu Primăria”, însă are şi o condiţie: ca punctele de vedere exprimate de Prefectură să fie respectate şi tratate ca atare. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost surprins să afle că Ilie Bolojan a afirmat că Prefectura ar căuta doar să se afle în treabă. „Mi se pare o luare de poziţie gratuită şi jignitoare…”, a apreciat prefectul.

Fără consens

Ghilea spune că după comunicarea scrisă dintre cele două instituţii au mai fost convorbiri între persoana sa şi primarul Bolojan. De asemenea, în ianuarie, la Prefectură s-au întâlnit echipele de jurişti ale celor două instituţii, informează Ghilea. „Deşi au fost discutate toate aspectele, nu s-a ajuns la nici o concluzie”, a ţinut să arate prefectul.

Dincolo de aspectele de ordin formal (legal) invocate de Prefectură, legate de înfiinţarea unui serviciu public pentru cei cărora li se aplică taxa, pe prefectul Ghilea îl deranjează de fapt altceva la taxa introdusă de Bolojan. Reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că una a vorbit cu Bolojan şi alta a făcut primarul. Adică, iniţial nu era vorba să fie supuse taxării atât ABC-urile cât şi benzinăriile.

De asemenea, prefectul consideră irelevant modul în care Primăria a înţeles să calculeze taxa. Mai pe româneşte, Ghilea se întreabă „de unde ştie municipalitatea că cei care folosesc un spaţiu sub 100 mp vând automat mai puţin alcool decât cei cu spaţii de peste 100 mp?” Aceasta deoarece în funcţie de spaţiul de comercializare s-a stabilit şi cuantumul taxei.

C.C.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor