UPDATE | CA-ul de la Aeroport rămâne revocat. Prefectul Mihaiu promisese că nu va tranșa politic „războiul” de la Aeroport

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
6Comentarii
UPDATE | CA-ul de la Aeroport rămâne revocat. Prefectul Mihaiu promisese că nu va tranșa politic „războiul” de la Aeroport
© Prefectul Mihaiu promite o atitudine în folosul bihorenilor, în speța ce i-a ajuns pe masă și care privește direct soarta Aeroportului Oradea
UPDATE | Prefectul Ioan Mihaiu își ține promisiunea făcută publică prin intermediul JURNAL BIHOREAN & BIHON și nu va ataca Hotărârea Consiliului Județean, prin care a fost revocat Consiliul de Administrație de la Aeroport. Aceasta în ciuda implicațiilor politice! Mihaiu este acum personajul-cheie în conflictul major de la Aeroport. Un conflict cu PNL și ALDE, pe de o parte, respectiv PSD și UDMR, de cealaltă parte.

Aceasta chiar dacă secretarul Județului, Carmen Soltănel, a fost însărcinată să facă diligențele necesare formării noului Consiliu de Administrație provizoriu, de la Aeroport. Membrii Consiliului de Administrație revocat de plenul Consiliului Județean speră ca prefectul Ioan Mihaiu să atace în instanță și, implicit, să suspende Hotărârea prin care au fost revocați! Speranța acestora se leagă, cu atât mai mult, de faptul că Mihaiu a fost numit în funcție cu susținerea politică a PSD.

UPDATE | În ciuda susținerii PSD la instalarea sa, prefectul de Bihor nu atacă Hotărârea CJ adoptată cu votul PNL și ALDE!

“Azi am decis, şi am dispus şi înştiinţarea celor şapte petiţionari, ca Instituţia Prefectului să nu atace în contencios Hotărârea Consiliului Judeţean prin care au fost revocaţi, de fapt, doar cinci dintre membrii Consiliului de Administraţie de la Aeroport, nu şi reprezentanta Ministerului Finanţelor, care nu a fost numită prin votul Consiliului Judeţean, plus încă un membru numit ulterior (n.r. – lunii mai a anului 2017, când fuseseră numiţi ceilalţi 5 membri ai CA)”, a declarat, miercuri prefectul Ioan Mihaiu, pentru Bihoreanul. Este prima dată când prefectul Mihaiu are o atitudine neconformă cu politica filialei PSD condusă de Ioan Mang.

Mihaiu asigură că va avea o „interpretare 100% profesionistă”

Anterior, prefectul Ioan Mihaiu transmitea că în această săptămână va tranșa problema, în sensul acordării sau nu a avizului de legalitate pentru Hotărârea luată de plenul Consiliului Județean sâmbătă, 28 septembrie 2019. Deși nu dă încă un verdict, mesajul prefectului pare unul intransigent, promițând că nu va intra în luptele politice din Legislativul județean. „Tocmai pentru că problema Aeroportului ne doare pe toți, va fi o interpretare 100% profesionistă, indiferent cine se supără. Studiem problema la modul serios și nu mă interesează problemele lor politice”, asigura prefectul Ioan Mihaiu, prin intermediul JURNAL BIHOREAN & BIHON.RO.
Acesta subliniază că nu va aduce ingerințe asupra deciziilor legate de oportunitatea Hotărârilor luate de Consiliul Județean Bihor. „Nu mă interesează nici oportunitatea, asta e treaba Consiliului și nici cu privire la un interes personal (ale membrilor Consiliului de Administrație revocat – n.red.). Pentru că acolo există contracte civile, individuale și se atacă individual. Iar aceasta nu este treaba Prefecturii. Noi studiem doar legalitatea revocării. Toate celelalte aspecte, că s-a motivat sau nu, țin de un contract civil dintr o instituție și o persoană fizică”, declară prefectul Mihaiu, pentru JURNAL BIHOREAN & BIHON.RO. Acesta admite că s-au făcut presiuni din partea membrilor revocați ai CA-ului de la Aeroport, pentru a le susține cauza, însă nu se pune problema ca Instituția Prefectului să reprezinte interesele individuale ale acestora. „În momentul de față, efect produce doar revocarea. Nu pot eu să atac ceva ce poate că nu va fi. Când vor fi pașii următori – de exemplu numirea Consiliului de Administrație provizoriu și mai apoi a CA-ului definitiv – atunci ne vom pronunța în legătură cu legalitatea acelor acte. Dar aceasta va fi atunci, în viitor, nu acum”, este mesajul reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Numit în funcție cu susținerea lui Ioan Mang (stânga), prefectul Ioan Mihaiu s-a arătat până acum combativ la adresa Primăriei Oradea, spre deosebire de atitudinea benevolă a fostului prefect Claudiu Pop, azi antreprenor în Oradea, la magazinul Crișul. Rămâne de văzut ce atitudine va avea Mihaiu față de o Hotărâre de CJ adoptată cu o majoritate PNL – ALDE, în ciuda votului lui Mang și a consilierilor județeni PSD. ©

Iată cine sunt membrii CA-ului care se cramponează de poziție

Membrii CA-ului revocat de la Aeroport au cerut suspendarea Hotărârii CJ Bihor, care îi lasă fără mandat, din cauza situației catastrofale de la Aeroport și a organizării defectuoase a concursului pentru selecția noului manager, după demisia lui Gheorghe Pașc. Iată-i: Bimbo Tibor – președinte și membrii Doina Drăghici, Antik Cristina, Porsztner Csaba, Florin Dubău, Gheza Popoviciu și Traian Turle. Cumva ironic, președintele Bimbo a promis că-și va da demisia o dată ce noul concurs pentru selecția noului manager va livra o listă scurtă cu candidații, după ce concursul ce a adus-o pe Antik Cristina în prim-plan a fost anulat. Cu toate acestea, Bimbo a semnat cererea prin care se cere intervenția prefectului, din spirit de solidaritate cu colegii săi din CA, pretinde fostul director al ZOO Oradea.

Membrii CA-ului de la Aeroport, revocat de Consiliul Județean, nu se lasă duși ușor!

Lovitură de teatru la Județ! A fost revocat Consiliul de Administrație al Aeroportului!

Pașc acuză un sabotaj la Aeroportul Oradea: “Pasztor mi-a interzis să vorbesc cu companiile”6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor