Prefectura Bihor nu popularizeaza procesele pierdute

Prefectura Bihor nu popularizeaza procesele pierdute
Prefectul Ghilea apreciază ca „aberantă” sentinţa Judecătoriei Alesd, dar nu a considerat că se cuvenea să o mediatizeze.

Miercuri, seful de la Prefectura Bihor,  Gavrila Ghilea a catologat drept „aberantă” decizia judecătoarei de la Alesd, Ioana Dudaş, de a da o sentinţă de retrocedare a mai bine de 62.000 de hectare de padure către un privat. Dincolo de revolta sa, l-am întrebat pe prefect de ce Prefectura Bihor  nu a evidenţiat situaţia creată încă din toamnă, având în vedere că sentinţa Judecătoriei Alesd a fost emisă pe 15 septembrie. Prefectura nu a ieşit în faţă cu acest caz, însă Ghilea a susţinut că a răspuns tot timpul întrebărilor jurnaliştilor pe această problemă. „În orice caz, s-a depus recurs imediat după sentinţa Judecătoriei Alesd”, a ţinut să mai spună reprezentantul Guvernului în Bihor.

 De faţă, şefa Serviciului Juridic din Prefectură, Alice Lupeş, ne-a declarat că Instituţia Prefectului nu are obiceiul de a populariza procesele pe care le are pe rol. Observând că procesele câştigate de Prefecură până acum cu Primăria Oradea au fost anunţate, totuşi, de prefect, putem trage concluzia că politica discretă a instituţiei, enunţată de Alice Lupeş, se referă doar la acele procese pe care Prefectura Bihor  le pierde, fie şi doar în primă instanţă. Şefa Serviciului Juridic a precizat, însă, că nu persoana sa e responsabilă de comunicare în Instituţia Prefectului.

 C.C.

Senatorul Petru Filip da in judecata Prefectura Bihor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !