Prefectura Bihor: programări la un click distanţă

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
2Comentarii
Prefectura Bihor: programări la un click distanţă
Activitatea la Înmatriculări şi Paşapoarte, atinsă de efectele erei online.

Modificarea cadrului legal, prin eliminarea taxei de primă înscriere va genera aglomeraţie la ghişeele de la înmatriculări, anticipează prefectul Claudiu Pop şi Alexandru Laza, şeful serviciului de specialitate. Pentru aceasta, cei doi au anunţat, luni, modificări în organizarea relaţiei cu publicul, la ghişee.

Primul anunţ, şi cel mai important, se referă la posibilitatea programării online pentru cei care nevoie de aceste servicii. Asta va duce la „impulsionarea tranzacţiilor în domeniu şi reducerea timpului necesar achiziţionării unei maşini”, apreciază prefectul. Astfel, începând de la prima oră a zilei de marţi, adică 31 ianuarie, după ora 24:00, bihorenii au la dispoziţie un sistem online de programare în vederea înmatriculării sau oricărei alte operaţiuni solicitate a fi efectuate în cadrul serviciilor publice comunitare de regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, respectiv de eliberare şi evidenţă a paşapoartelor.

„Totodată facem precizarea că există şi varianta, pentru cei care nu doresc să apeleze la programarea online, să se programeze prin obţinerea unui număr de ordine zilnic între orele 8:00 – 8:30”, a spus prefectul.

În dauna examinărilor

Al doilea anunţ este că, anticipând valul de activitate care va lovi, după 1 februarie, serviciul înmatriculări, s-a decis deschiderea a două ghişee în plus, faţă de cele trei operaţionale. Dintre cele cinci, pentru început, unul va prelua pentru prelucrare, dosarele programate online. Alexandru Laza spune că suplimentarea de personal necesar la ghişee se face în paguba exmaninărilor pentru obţinerea permiselor auto. Conform estimării sale, e de aşteptat ca în primele luni, afluxul la ghişeul de înmatriculări să crească cu la 20-25.000 de maşini.

Statistica arată că, în cazul serviciului de înmatriculări, capacitatea de lucru care este de aproximativ 200 persoane/zi şi aproximativ de 160 persoane/zi în cazul paşapoartelor.

Cum funcţionează serviciul online

– accesează site-ul prefecturabihor.ro

– click pe secţiunea Rezervări on-line

– intră în meniu şi selectează Programare on-line

– Selecezi serviciul dorit

– Selectezi localitatea/ghişeu

– selectezi ora, data, ziua, în funcţie de disponibilitatea în vederea programării

– Introduci numele, număr de telefon şi email

– Prin sms şi prin email, primeşti confirmarea programării Pentru prelucrarea unui dosar de înmatriculare este alocat un interval de 12 minute iar pentru paşapoarte, 10 minute2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor