Prefectură de 14 miliarde

Prefectură de 14 miliarde
ORADEA – 14,5 miliarde de lei vechi. Sau 1,45 milioane de lei noi. La atât s-au ridicat costurile totale ale reabilitării Prefecturii din ultimii doi ani. Practic, la momentul instalării lui Ilie Bolojan ca prefect, sediul Prefecturii arăta jalnic, nedemn de o asemenea instituţie.

Intrarea era îngrădită de un gard stalinist, holul mare arăta deplorabil, un material de confecţii şi un drapel naţional acoperind o frescă ce data din vremea comunismului. Fresca reprezenta idealul comunist: proletarul, securea, ciocanul etc. Podelele datau de zeci de ani, zugrăveala în ulei, la fel… Prima etapă a reabilitării sediului Prefecturii, derulată în perioada mai – iulie 2005 a costat 118.230 de lei noi. Atunci s-a reparat acoperişul clădirii. În octombrie 2005 – martie 2006 şi-au schimbat complet faţa scările de intrare în instituţie, Holul Mare, s-a montat o uşă de termopan la intrarea în Prefectură, s-a construit un ghişeu pentru relaţii cu publicul. De asemenea, a fost înlocuită
pardoseala de beton cu una de marmură şi s-au amenajat anumite săli. Costul: 195.200 RON.
A treia parte a renovării a costat cel mai mult: 1,1 milioane de lei noi. A debutat toamna trecută, în octombrie, lucrările fiind finalizate luna trecută. S-a înlocuit instalaţia de încălzire cu un sistem de climatizare pe aer, clădirea s-a extins cu încă două încăperi pe o terasă deja existentă, a fost finalizată înlocuirea pardoselilor de beton cu cea de marmură, montându-se mochetă în birouri. Alte îmbunătăţiri: geamuri şi uşi termopan, tavane false, înlocuirea integrală a instalaţiei electrice, lucrări de arhitectură ale pereţilor.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !