Prefectura nu gustă taxa pe alcoolul vândut noaptea

46Comentarii
Prefectura nu gustă taxa pe alcoolul vândut noaptea
Gavrilă Ghilea ar putea în contencios administrativ pentru a doua oară o taxă introdusă de primarul Ilie Bolojan.

După ce a acţionat în judecată taxa minimală instituită de către Primaria Oradea pentru alocaţia de hrană de la grădiniţele din Oradea, iată că acum Prefectura se gândeşte să acţioneze la fel şi în care taxei de ordinepublică. Mai pe româneşte, prefectul Gavrilă Ghilea are o problemă cu taxa pe alcool pe care primarul Ilie Bolojan vrea s-o aplice tuturor agenţilor economici ce vând alcool în Oradea după ora 23, până la ora 6 dimineaţa.

Taxă all-inclusive

„Eu am discutat una cu primarul Bolojan şi acum văd că a ieşit altceva”, spune prefectul Ghilea. Despre ce e vorba? Ilie Bolojan nu vrea să excepteze pe nimeni de la plata taxei. Primarul spune că oricine vinde alcool după ora 23 trebuie să plătească deoarece, indirect, vânzând alcool, contribuie la actele de vandalism la care e supus în mod constant mobilierul stradal orădean. „Nu este normal ca din banii orădenilor să avem cheltuieli suplimentare, ci aceastea să fie suportate în parte de către acei care fac profituri din vânzarea de alcool, adică de către cei care indirect provoacă aceste neplăceri”, declara Ilie Bolojan pentru J.b., într-un interviu publicat recent de ziarul nostru. Aşadar, în accepţiunea primarului, este normal şi corect să plătească toţi. Că e vorba despre cluburi, baruri, benzinării, magazine alimentare non-stop sau săli de nunţi în interiorul oraşului. Desigur, în funcţie de spaţiu.

Tocmai de la această generalizare a taxei pleacă problema prefectului Ghilea, care spune că e incorect ca şi alimentarele, ABC-urile non-stop să fie afectate de această taxa. Reprezentantul Guvernului în Bihor consideră că, prin această taxare de pe acelaşi palier cu tratamentul la care sunt supuse cluburile, li se face o nedreptate comercianţilor alimentari. „Nu mi se pare acceptabil ca aceste alimentare să fie taxate. Nici felul în care a fost gândită taxa în ceea ce-i priveşte pe aceştia nu ţine de normalitate”, opinează prefectul. Aşadar, starea de normalitate variază, în funcţie de modul în care unul sau altul dintre factorii decidenţi o interpretează…



46Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor