Prefectura Timis va monitoriza aprovizionarea spitalelor din judet cu citostatice

De B.A.M.
Se va realiza o monitorizare săptămânală a modului de asigurare a medicamentelor citostatice
Se va realiza o monitorizare săptămânală a modului de asigurare a medicamentelor citostatice
Ministrul Administraţiei, Liviu Dragnea, a cerut prefecţilor să monitorizeze aprovizionarea spitalelor cu medicamente citostatice, după ce, la nivel naţional, s-au descoperit mari carenţe în acest domeniu. În aceste condiţii, prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, va face ceea ce trebuiau să facă directorii de spitale şi conducerea DSP de la început: să prevină problemele legate de asigurarea citostaticelor.

„La solicitarea ministrului Administraţiei, Liviu Dragnea, se va realiza o monitorizare săptămânală a modului de asigurare a medicamentelor citostatice. Împreună cu DSP şi spitalele unde există secţii de oncologie, vom monitoriza modul în care se face aprovizionarea, pentru a nu mai ajunge în situaţia de a nu mai exista medicamente citostatice”, a declarat prefectul Eugen Dogariu.

În cazul în care se vor descoperi sincope în aprovizionarea cu citostatice, prefectul Eugen Dogariu va atrage atenţia „factorilor de decizie” pentru remedierea situaţiei.

„Dacă toţi şi-ar face traba cum trebuie, nu am ajunge în situaţia aceasta. Dar s-a ajuns în situaţia în care s-a ajuns. În momentul în care se va ajunge pe roşu (…) vom atrage atenţia factorilor de decizie că în următoarea perioadă va apare o problemă legată de asigurarea citostaticelor”, a mai spus Dogariu.

Criza aprovizionării cu citostatice s-a simţit şi în Timiş, acest fapt fiind confirmat de medicii specialişti din domeniu.

„Criza citostaticelor s-a simțit peste tot. Și în Timiș au lipsit anumite produse și uneori am rezistat doar cu ajutorul sposorizărilor și a altor forme de ajutor. Cred că, cel mai afectat domeniu a fost oncohematologia”, a spus, miercuri, dr. Șerban Negru, coordonator Oncohelp Timișoara.

Rămâne de văzut cât de eficientă va fi intervenţia prefecturii în această problemă.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !