Pregătesc Serbările Cetăţii Oradea

2Comentarii
Vor fi şi demonstraţii cu păsări de pradă, zice afişul evenimentului
Vor fi şi demonstraţii cu păsări de pradă, zice afişul evenimentului
Cinci zile va dura evenimentul din acest an. Pe scenă va fi o defilare a trupelor locale, trupa Taxi este capul de afiş al zilei de sâmbătă.

De la mijlocul săptămânii viitoare şi până în 3 iulie, Cetatea devine, din nou, cel mai important punct de atracţie pentru doritorii de muzică, gustări şi activităţi festivaliere. Miercuri încep Serbările Cetăţii Oradea.

Programul e deja complet, un mare accent s-a pus pe demonstraţiile de lupte medievale, pe teatrul pentru copii şi ,inevitabil, pe concerte. Oferta muzicală ar trebui să satisfacă o varietate mare de melomani, de la iubitorii de muzică clasică la pasionaţii de muzică medievală şi rock orădean sau pop-rock bucureştean. O premieră strâns legată de Cetate ar fi expoziţia Muzeul Pâinii, organizată în corpul de clădire care ar urma să găzduiască pe termen lung acest muzeu şi o brutărie.

Cu bâlci

Şi pentru că serbarea se ţine în cadrul „medieval” al Cetăţii, e nelipsiotă partea de bâlci. Primăria, prin Direcţia Imobiliară, a scos la licitaţie deja amplasamentele pentru comercianţi. Ocuparea acestora se va face prin licitaţie publică deschisă cu strigare. Sunt puse la dispoziţie 60 de locuri pentru standuri/mese pentru comerţ stradal produse tradiţionale, „hand-made” sau antichităţi, patru amplasamente pentru standuri de alimentaţie publică şi opt insule pentru comercializarea de băuturi, nouă amplasamente pentru standuri cu gustări – trei pentru Kürtös Kalács, trei pentru popcorn/vată pe băţ şi trei pentru plăcinte,clătite şi gogoşi. Se mai licitează opt amplasamente pentru locuri de joacă. Preţul de pornire a licitaţiei este diferenţiat. Pentru alimentaţie publică, comercializare mâncare, cozonac secuiesc, plăcintă popcorn, porumb fiert, must, vin, castane şi alte asimilate, de luni până joi, e 10lei/mp/zi, iar de vineri până duminică de 50 lei/mp/zi.

Pentru activităţi nealimentare – artizanat, produse tradiţionale, jucării, pietre semipreţioase, lănţişoare, brăţări, hand-made şi alte asimilate, de luni până joi 7 lei/mp/zi, iar de vineri până duminică de 30 lei/mp/zi. Pentru distracţie şi agrement, jocuri gonflabile, tir cu arcul, parc de distracţii şi alte asimilate, preţul e de 5 lei/mp/zi de luni până joi, iar de vineri până duminică de 15 lei/mp/zi. Pasul de licitaţie este de 0,50 lei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor