Pregatesc tura. Ecotura!

Afişul Ecotura
Afişul Ecotura
În perioada 22 – 24 iunie, Ecotop Oradea organizează concursul turistic pentru liceeni „Ecotura”, ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, anunţă organizaţia nonguvernamentală.

Ecotura va avea loc într-o locație din Munții Pădurea Craiului, Valea Boiului.

Competiţia durează trei zile, cu începere de vineri după-masă până duminica la prânz, termenul de înscriere fiind joi 21 iunie, orele 20:00. Organizatorii anunţă că nu percep taxe de participare dar că nici nu oferă masă sau transport.

Prima probă de concurs este cea de cunoştinţe generale: echipajele trebuie să completeze un chestionar cu 15 întrebări, la care trebuie să răspundă într-un timp limitat. Întrebările vizează aspecte de geografie, faună, floră, ecologie, turism, tradiţii, obiceiuri în legătură cu zona de concurs dar şi primul-ajutor pe munte. Proba de traseu presupune parcurgerea unui traseu de dificultate medie, în cursul zilei de sâmbătă, contând spiritul de observaţie, spiritul de echipă, lucrul cu harta, modul de deplasare în teren. Pentru proba de traseu, echipamentul necesar este: pelerina, mâncare, apă de băut, trusa de prim ajutor, harta, busola, bocanci (obligatoriu).

Şi probe „loco”

Următoarea este proba de autogospodărire: echipajele trebuie să dea dovadă de spirit de organizare a probei „tabără”. Se notează: modul de organizare a taberei proprii, activitatea de auto-gospodărire în tabără, modul de părăsire a locurilor de popas şi tabără, relaţiile din cadrul echipei şi modul de comportare faţă de ceilalţi participanţi, punctualitatea şefului de echipaj. Probele „din tabără” se vor desfăşura sâmbătă după-masa iar tema acestora va fi anunţată cu o jumătate de oră înainte de începere. Pentru proba culturală, echipajele vor pregăti şi vor prezenta, sâmbătă seara, la focul de tabără, un scurt program liber ales (cântece, poezii, scenete, mimă şi proba de orientare turistică cu busola cere găsirea a opt puncte de reper.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !