Pregătire pentru rezidenţiatul pe post

2Comentarii
Pregătire pentru rezidenţiatul pe post
BUCURESTI/ORADEA - În data de 22 iunie avea loc la Bucureşti, în premieră naţională examenul de rezidenţiat pe post în Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, la care au participat 950 de candidaţi.

Aceştia s-au întrecut pe 650 de posturi, majoritatea fiind în spitalele din oraşele mici, acolo unde există deficit de medici. După susţinerea concursului, la nivelul Autorităţilor de Sănătate Publică Judeţene, candidaţii care au obţinut punctaj de promovare au ales în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut, posturi şi au exprimat trei obţiuni cu privire la centrul de pregătire, acesta aflându-se în unul dintre centrele universitare mari precum Cluj, Timişoara, Iaşi, Craiova, Bucureşti ori Mureş.

Toate aceste obţiuni au fost centralizate la Centrul Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, realizându-se clasificări pe fiecare specialitate în parte, după care s-au alocat centrele de pregătire în rezidenţiat, în conformitate cu opţiunile candidaţilor şi în limita capacităţii de pregătire în fiecare specialitate şi centru universitar. Azi a fost termenul limită de depunere a contestaţiilor, rezultatul acestora fiind afişat în 48 de ore pe site-ul www.rezidentiat.info. După finalizarea termenului de pregătire, aceştia vor fi obligaţi să profeseze între trei şi şapte ani, în funcţie de specialitate, în oraşul în care şi-au câştigat postul.

Desfăşurare

Caietele de concurs au conţinut 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, 25% din acestea fiind tip complement simplu cu un singur răspuns corect, iar 75% complement multiplu, cu 2-4 răspunsuri corecte. Punctajul minim de promovare a reprezentat 65% din punctajul maxim. În Bihor, pe cele 13 locuri scoase la acest concurs, toate aflate în spitalele din teritoriu, s-au înscris 31 de candidaţi. Dintre aceştia, şapte nu au obţinut punctajul de promovare, adică minim 565 de puncte.

Viorica Borz2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor