Pregatiri de greva la Aeroportul Timisoara

De B.A.M.
Reactualizat la:
Aeroportul Timisoara
Aeroportul Timisoara
Mai mulţi angajaţi ai Aeroportului Timişoara s-au întâlnit într-o şedinţă, vineri dimineaţa, intenţionând să declanşeze o grevă. Unii dintre salariaţi sunt nemulţumiţi de faptul că ar urma să fie disponibilizaţi.

Potrivit unor surse din cadrul Aeroportului Timişoara, sindicaliştii acestei instituţii intenţionează să declanşeze o grevă de protest. Contactat de reporterii www.tion.ro, directorul aeroportului, Dan Idolu, susţine că nu a fost declanşat niciun protest.

„Nici vorbă de vreo grevă. Din câte ştiu eu, pentru declanşarea unei greve este nevoie să fie parcurşi mai mulţi paşi legali. Într-adevăr este o şedinţă de sindicat, undeva în curte, dar nu e vorba de nicio grevă. Unii vor să atragă atenţia asupra lor din cauză că se tem că vor fi disponibilizaţi pentru că nu-şi fac treaba”, a spus Idolu.

UPDATE. Nemulţumirea angajaţilor Aeroportului Internaţional Timişoara vine ca urmare a faptului că în perioada următoare 32 dintre aceştia vor fi concediaţi. Directorul aeroportului, Dan Idolu, a declarat că cei mai mulţi dintre cei care vor fi disponibilizaţi lucrează în Departamentul de întreţinere, dar sunt vizate şi persoane din sectoarele administrativ şi operaţional. Aceste concedieri vin după ce în ultima perioadă o firmă specializată i-a reevaluat pe angajaţii Aeroportului Timişoara.

Idolu a explicat că disponibilizările sunt necesare deoarece era depăşită schema de personal, iar cheltuielile cu angajaţii erau mai mari decât şi-ar fi permis instituţia. Dacă această restructurare nu ar fi fost făcută acum, spune directorul aeroportului, instituţia ar fi putut fi pusă în imposibilitatea de a plăti salarii încep cu a doua jumătate a lunii noiembrie.

„Ca urmare a deciziei Consiliului de Administraţie nr. 4 din data de 07.08.2012 s-a avizat noua organigramă a SN Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia şi Statul de funcţii al SN Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia SA în acord cu noile cerinţe operaţionale ale aeroportului şi a constrângerilor bugetare. Bugetul salarial pentru acest an, aprobat prin HG nr 736/25.07.2012, a fost de 6.963.000 lei, ceea ce reprezintă un câştig mediu brut de 2.231,73 lei/ angajat şi un număr mediu de 260 de persoane. Numărul personalului la data de 30.06.2012 a fost de 274 de persoane, ceea ce a generat cheltuieli salariale în valoare de 3.596.239 lei. În urma analizei financiare efectuate la nivelul conducerii AIT-TV s-a stabilit că, în aceste condiţii, există riscul ca în a doua jumătate a lunii noiembrie şi în luna decembrie să nu poată fi achitate drepturile salariale. Precizăm că în acest moment au fost trimise 32 de notificări pentru disponibilizare”, a afirmat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara Traian Vuia. El a dat asigurări că şedinţa de vineri după-amiază a angajaţilor nu a afectat activitatea Aeroportului Timişoara.

Salariaţii mai sunt nemulţumiţi şi de faptul că potrivit fostului contract de muncă ar fi trebuit să primească şase salarii compensatorii, dar Idolu susţine că a verificat la ITM şi în prezent nu există niciun contract colectiv de muncă valabil, ceea ce înseamnă că persoanele concediate nu vor beneficia de salarii compensatorii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !