Pregătiri de Ziua Morţilor

Pregătiri de Ziua Morţilor
Ziua de 1 noiembrie da de lucru regiilor locale. Experinta anilor trecuti arata ca zona Cimitirului Municipal va deveni o mare aglomeratie de masini si de pietoni, adusi în acest perimetru de Ziua Mortilor.

Administratorii Cimitirului Municipal s-au apucat de discutii cu politistii rutieristi, pentru a se asigura ca traficul rutier spre Strada Universitatii (fosta Armatei Române), respectiv Strada Umbrei nu se va congenstiona, iar sefii regiei de transport în comun s-au mobilizat în a asigura autobuze pentru doritori.


„Am luat legatura cu politistii si facem apel la cei care poseda masini sa respecte regulamentul din incinta cimitirului. Accesul auto este interzis, singurele exceptii sunt cei care, într-adevar, nu se pot deplasa decât cu automobilul”, spune Ioan Hirte, directorul Regiei Autonome Piete Agrement, Salubrizare (RAPAS), administratorul cimitirului.

Curse rapide


În spiritul acelorasi pregatiri, Regia Autonoma Oradea Transport Local (OTL) anunta suplimentarea numarului de autobuze care circula pe linia 14, cu capat de linie lânga Cimitirul Municipal, pâna miercuri, 2 noiembrie. Tot pâna miercuri va functiona si un traseu în regim de cursa rapida, pe relatia Piata Unirii – Cimitirul Municipal, cu autobuze care nu vor opri decât la capetele de cursa, si cu plecari la fiecare 10 minute. Biletele se pot cumpara de la ghiseele din Piata Unirii si Cimitirul Municipal, precum si de la automatul din centru.

Cristina Ghilea