Pregătiri pentru a şasea premieră

1Comentariu
Pregătiri pentru a şasea premieră
Premiera „Copilul acesta”, de Joel Pommerat, va fi jucată la mijlocul lunii aprilie.

După succesul de care s-a bucurat piesa „Uciderea lui Gonzago”, actorii orădeni pregătesc a şasea premieră a stagiunii. În a doua jumătate a lunii aprilie, actorii trupei de teatru „Iosif Vulcan” vor juca premiera „Copilul acesta”, de Joel Pommerat, în regia lui Vlad Massaci.

„Inspirată din interviuri reale, piesa «Copilul acesta», înfăţişează, în zece scenete de sine stătătoare, profunzimea şi complexitatea relaţiilor dintre părinţi şi copii, dificultatea nebănuită pe care aceştia o au în a-şi vorbi şi a se înţelege unii pe alţii. O suită de discuţii chinuite, sincopate sau violente alternează cu monologuri care nu reuşesc să devină dialog. Pentru toate personajele, fie ele dure sau fragile, copii sau adulţi, idealul de fericire pare imposibil de atins”, a precizat Lucian Silaghi, directorul Teatrului de Stat din Oradea.

Spectacole intense

Din distribuţie fac parte actorii: Ioana Dragoş Gajdo, Anca Sigmirean, Mihaela Gherdan, Suzana Macovei, Corina Cernea, Petre Ghimbăşan, Daniel Vulcu, Sorin Ionescu. Scenografia poartă semnătura cunoscutei artiste Vioara Bara.
„Regizorul piesei, Vlad Massaci, a absolvit, în 1993, Facultatea de Limbi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti, iar în 1998, Academia de Teatru şi Film Bucureşti (specializarea regie de teatru). A montat spectacole atât independent, cât şi ca regizor permanent la teatrele din Piatra-Neamţ şi Leipzig (Germania).

Timp de doi ani a realizat spectacole de teatru-sport la Centrul Cultural European Bucureşti. Spectacolele sale au fost prezentate la festivaluri de înaltă ţinută, atât în ţară, cât şi în străinătate. Spectacolele lui reuşesc să fie foarte intense. În ele actorii nu se agită, nu fac mult zgomot. Conflictul rămâne în interior şi mai credibil în ochii publicului. Astfel, regizorul reuşeşte să-i pună pe actori în valoare şi să nu fie el în centrul atenţiei”, a evidenţiat directorul Teatrului de Stat.

C.D.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor