Pregătiri pentru alegeri

ORADEA – Prefectura Bihor a anunţat luni că au fost tipărite toate buletinele de vot necesare la alegerile locale. Astfel, au fost tipărite 2.235.152 buletine de vot, din care 2.232.080 sunt buletinele de vot necesare pentru exercitarea votării de către alegătorii înscrişi pe listele permanente, restul sunt pentru listele suplimentare şi rezerva de 10%.

Au mai fost tipărite încă 3072 buletine de vot necesare afişării la secţiile de votare şi circumscripţiile electorale.

Pentru circumscripţia municipală Oradea au fost împachetate integral buletinele de vot, respectiv 843.900 de bucăţi, urmând să fie expediate.

Preşedinţii birourilor electorale de circumscripţuie şi preşedinţii secţiilor de votare, vor avea o instruire în data de 23 mai, la ora 14.00 la sediul Prefecturii. Tragerea la sorţi pentru preşedinţii secţiilor de votare se va face în data de 22 mai de către Tribunalul Bihor.

Listele cu solicitările juriştilor şi cu propunerile primarilor în ce priveşte persoanele în cauză vor fi trimise la Tribunal în data de 21.05.2008, urmând ca, dintre propunerile făcute, să fie traşi la sorţi preşedinţii şi locţiitorii celor 614 secţii de votare.

De asemenea, ştampilele „votat” şi autocolantele care vor fi folosite la alegeri au fost deja preluate de la Monetăria statului.

Prefectura va demara în perioada 20-27 mai un control în judeţ, pentru a verifica dacă primăriile s-au pregătit de alegerile, modul în care au asigurat organizarea cabinelor de votare, a urnelor de votare fixe şi mobile, a modului în care s-a realizat semnalizarea secţiilor de votare şi implicit, amplasarea plăcuţelor, precum şi a felului în care au fost realizate celelalte materiale necesare pentru secţiile de votare.„Controalele vor continua şi în perioada 29-31 mai”, a spus prefectul Mircea Ghitea. Prefectul a adăugat că în perioada următoare, va stabili, împreună cu BEJ, un program de preluare a documentelor, după închiderea secţiilor de vot. Paza secţiilor de vot şi a buletinelor de vot va fi asigurată de jandarmi, poliţişti, poliţişti de frontieră şi pompieri militari.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !