Pregătiri pentru „Bursă”

Pregătiri pentru „Bursă”
ORADEA - Pregările pentru „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” sunt în toi. Cu toate că evenimentul organizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la nivel naţional, are loc vineri, 26 septembrie 2008, pregătirile au demarat cu mult timp înainte.

Dat fiind faptul că unul dintre principiile de bază în aplicarea politicilor de ocupare a forţei de muncă este egalitatea de şanse pe piaţa muncii, atât la angajare cât şi la locul de muncă, Agenţia Naţională a Egalităţii de Şanse (ANES), în virtutea bunelor relaţii de colaborare cu ANOFM, va avea în locurile de desfăşurare a bursei puncte de informare.

În cadrul acestora vor fi prezentate informaţii referitoare la drepturile egale ale cetăţenilor de a participa la viaţa economică, de familie, dar şi la oportunităţile egale pe care le au la angajare, promovare şi formare profesională, cu adresabilitate atât tinerilor cât şi angajatorilor. „Participarea ANES la această ediţie a bursei locurilor de muncă pentru absolvenţii de învăţământ, unde nu este exclusă participarea oricărei persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, este cu atât mai benefică cu cât majoritatea celor care vin la eveniment sunt la început de drum în carieră şi este foarte important să cunoască faptul că au dreptul la tratament egal în ceea ce priveşte angajarea”, a declarat Ionel Muscalu, preşedintele ANOFM.

 

În Bihor

 

Până în prezent,  AJOFM Bihor a contactat  peste 155 de angajatori, dintre care  29 şi-au anuntat participarea, oferind 587  locuri de muncă, 20% fiind detinate pentru absolvenţii cu studii superioare.  Principalele oferte sunt în construcţii, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, comerţ, turism şi alimentaţie publică, echipamente electronice, prestări servicii, recrutare şi plasare forţă de muncă.

 

„Cele mai multe meserii se adresează absolvenţilor cu studii  medii şi şcoală profesională, după cum urmează: agent vânzări, lucrător comercial, zidar, sudor, dulgher, tâmplar, electronişti,bucătar, ospătar,instalator instalaţii sanitare. Pentru absolvenţii de învăţământ superior: ingineri, economişti, programatori, informaticieni, inspectori asigurări, agenţi vânzări, contabili, designer industrial”, ne-a precizat Daciana Nica, directorul executiv adjunct al AJOFM Bihor.

 

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase