Pregătiri pentru euro-alegeri

ORADEA – Pregătirile pentru alegerile membrilor pentru Parlamentul European au intrat în linie dreaptă. Prefectul Ilie Bolojan a făcut luni cunoscută componenţa Comisiei tehnice, cât şi a grupului tehnic de lucru, care vor coordona şi urmări desfăşurarea alegerilor la nivelul judeţului Bihor şi din care fac parte reprezentanţi ai instituţiilor descentralizate.

Prima întâlnire a acestor comisii va avea loc marti, de la ora 9:00, urmând ca miercuri, de la ora 13:30, să aibă loc o instruire a tuturor primarilor din judeţ. „Au fost delimitate şi numerotate 624 de secţii de votare, dintre care 138 se află în Oradea. Acestea vor fi publicate în Monitorul Oficial al judeţului Bihor, excepţie făcând cele din Oradea, care vor fi publicate în Ziarul Primăriei”, promite prefectul Ilie Bolojan. Potrivit spuselor sale, secţiile de votare din incinta gărilor şi a centrelor militare au fost desfiinţate, pentru a se evita „turismul electoral”.

Cum votăm?
„Nu se va putea vota cu carnetul de alegător, ci numai pe baza buletinului sau a cărţii de identitate. Fiecărui alegător i se va lipi un timbru autocolant pe aceste acte”, afirmă prefectul Bolojan. Faţă de alte alegeri cu care am fost obişnuiţi, aceasta se diferenţiază prin faptul că pot participa şi cetăţenii comunitari care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul judeţului nostru. „Nu trebuie decât să depună o cerere la Primărie, de unde îşi vor ridica apoi dovada din ţara de origine. Această dovadă şi-o vor putea ridica şi de la secţia de votare unde vor merge şi unde vor fi trecuţi pe liste speciale”, conchide Ilie Bolojan.

Bani pentru alegeri
Costurile pentru alegerile europarlamentare vor fi suportate în întregime din bugetul guvernamental. „Prefectura va plăti atât cheltuielile legate de organizarea secţiilor de votare, de plata celor din birouri care se vor ocupa de alegeri, de transportul lor, de tipărirea buletinelor de vot, cât şi a asigurării întregii logistici”, adaugă prefectul. Totodată, pentru o mai bună transparenţă, prefectul Ilie Bolojan susţine faptul că în perioada următoare se va face un anunţ de intenţie pentru societăţile comerciale care intenţionează să depună oferte pentru tipărirea buletinelor de vot.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !