Pregătiri pentru „excelenţe”

ORADEA - Munca de voluntariat nu este atractivă nici măcar atunci când se desfăşoară în preajma excelenţei. Cum participarea în juriile pentru premiile de excelenţă nu este motivantă decât dacă este pe bani, aleşii locali au trebuit să voteze sumele necesare pentru plata acestora, împreună cu bugetul pentru premii.

Dacă un „excelent” primeşte, pe lângă statuetă şi diplomă, câte 3.000 lei, nici preşedintele juriului nu pleacă acasă cu mâna goală, fiind retribuit cu 1000 lei pentru munca sa. Membri juriilor primesc câte 500 de lei pentru activitate. În aceste condiţii, Gala Premiilor de Excelenţă va costa Primăria 124.000 de lei. „Sumele alocate membriilor juriilor sunt atât de mari pentru că altfel nu vrea nimeni să participe”, a ţinut să explice Mircea Bradu, consilier local.

Stabilită pentru februiarie 2008, Gala Premiilor de Excelenţă este în plină pregătire în Primărie. O nouă variantă a regulamentului a trecut, miercuri după-amiază, prin consiliul local, primind, în final, OK-ul aleşilor. De altfel, se cunosc deja preşedinţii celor 15 jurii.

Ca şi-n anii trecuţi, juriile trebuie să aleagă pentru fiecare domeniu un câştigător la fiecare categorie, din rândul personalităţilor propuse.

Ca şi anul trecut, la nota finală contează nota publicului, în proporţie de 30% restul de 70 de procente fiind ale juriului. Omul anului este, de regulă, ales dintre câştigătorii de la fiecare categorie, de un juriu al cărui preşedinte va fi primarul Petru Filip.

 

 

 

 

 

 

Fact Box preşedinţi

 

 

 

Preşedinţii juriilor sunt:

Literatură: Ioan Simuţ, profesor universitar

Arte vizuale, Aurel Chiriac, directroul muzeului Ţării Crişurilor

Artă dramatică, Elisabeta Pop, critic de teatru la Arcadia

Muzică, Agneta Marcu, profesor universitar

Acte de curaj în slujba comunităţii Hadrian Borcea, şeful UPU şi câştigătorul

secţiunii “Omul anului – 2004”

Management afaceri, Elena Botezat, conferenţiar universitar

Învăţământ preuniversitar, Dorel Luca, inspector şcolar

Învăţământ universitar, Sorin Şipoş, profesor universitar

Mass-media, Florin Ardelean, redactor şef TVS Oradea

Mediu, Monica Ciupleu, şef Serviciu Implementare Politici de Mediu

Tineri de perspectivă, Ştefan Şerban, preşedintele ASMO

Sport, Ionel Bungău, director DJS

Ambasadorul anului, Ştefan Toth, preşedintele Clubului Fotografic Nufărul

Calitate proiecte de protecţie socială, fundaţii cu actrivităţi sociale, Weber Csila

Omul anului, Petru Filip, primarul municipiului Oradea

Cristina Ghilea

 

 

 

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase