Pregatiri pentru perioadele ploioase

De Simona Albinaru
Cursurile de ape trebuie curăţate
Cursurile de ape trebuie curăţate
După o perioadă caniculară şi secetoasă, în bazinul hidrografic Crişuri, în perioada octombrie-noiembrie se anunţă precipitaţii însemnate, mai ales în zonele de munte.

În acest sens, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a informat toate primăriile din arealul bazinului hidrografic cu privire la importanţa şi necesitatea salubrizării cursurilor de apă. Conform legislaţiei în vigoare, primăriile trebuie să realizeze, în localităţi, şanţuri şi rigole pentru asigurarea secţiunii de scurgere a apelor mari. Sunt vizate în mod special cursurile de apă mici din bazinele râurilor Barcău, Crişul Negru şi Crişul Alb.

Scurgeri

„Neîntreţinerea şanţurilor şi a rigolelor de scurgere poate să ducă la blocaje care să genereze inundaţii. Este foarte importan ca, atât primăriile, cât şi cetăţenii, să conştientizeze necesitatea acţiunilor preventive astfel încât, inundaţiile sau revărsările de ape să fie pe cât posibil evitate” a declarat Dumitru Voloşeniuc, director ABA Crişuri.

Deşi, în bazinul hidrografic Crişuri, se constată o pondere scăzută a scurgerii apei în lunile de toamnă, aceste acţiuni preventive sunt importante întrucât, în lunile decembrie-februarie, de regulă, au loc o creşteri spectaculoase de debite şi nivele pe toate cursurile de apă.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !