Pregătiţi de caniculă

Pregătiţi de caniculă
Temperaturile ridicate din ultimile zile au pus în alertă şi serviciile medicale de urgenţă bihorene. Potrivit afirmaţiilor dr. Hadrian Borcea, şef al Unităţii Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea, necesarul de medici este asigurat.

 „În cazul în care medicul ce este la urgenţe nu face faţă, vine şi medicul care este de gardă pe secţie, astfel încât să se asigure asistenţa medicală corespunzătoare” susţine dr. Borcea. De la 1 iunie până în prezent, la UPU au fost înregistrate peste 3.165 de cazuri, dintre care 311 de afecţiuni cardiace, 651 de cazuri pe Chirurgie, 445 pe Ortopedie şi peste 1760 de cazuri pe Boli Interne. Cât priveşte afecţiunile majore, acestea au fost în jur de 200. „În ultima săptămână numărul cazurilor  nu a crescut în mod surprinzător, ele păstrându-se pe aceeaşi linie ca şi în luna trecută”, declară dr. Borcea.

Stocuri de medicamente

„Am dat dispoziţii să fie doi medici pe tură iar la farmacii să fie asigurat stocul de medicamente. Acum avem 8.000 de flacoane de soluţii perfuzabile şi în decursul zilei de azi (n.r.-ieri) mai trebuie să primim încă 2.000 de flacoane. Avem şi sute de flacoane de calciu şi hipotensoare suficiente” , afirmă dr. Tiberiu Bondar, manager al Spitalului Clinic Judeţean Oradea. Deşi în alte judeţe situaţia a fost mult mai îngrijorătoare, serviciile de urgenţă abia făcând faţă sutelor de solicitări, pe Bihor deocamdată este linişte.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !