Pregatiti pentru aglomeratie

Pregatiti pentru aglomeratie
Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru afluxul de călători, generat de apropierea Sărbătorilor Pascale.

Apropierea Sărbătorilor Pascale readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români stabiliţi legal în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi tot mai mulţi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă vacanţa în România. Pentru evitarea aglomerărilor şi realizarea unui control operativ şi fluent, conducerea ITPF Oradea a luat măsuri de suplimentare a numărului personalului care-şi desfăşoară activităţi în punctele de trecere şi, de asemenea, în funcţie de situaţie, va mări numărul arterelor de control, atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe cel de ieşire.

Măsuri suplimentare

Măsurile pentru realizarea unui control de frontieră eficient şi fluent, constau în: suplimentarea personalului de la controlul documentelor, creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz, asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea măsurilor legale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, intensificarea relaţiilor de conlucrare şi colaborare cu celelalte structuri ale MAI, cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală.

Se recomandă

În vederea evitării aglomerărilor, principalelor puncte de trecere de la frontiera cu Ungaria, conducerea inspectoratului recomandă tuturor participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră comune existente la graniţă, după cum urmează: PTF Salonta – Mehkerek, PTF Borş – Artand, PTF Valea lui Mihai – Nyirabrany, PTF Săcuieni – Letavertes. Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat prin intermediul Punctului de contact româno-maghiar (Borş – Artand), că în perioada 30.03.2013 ora 23:00 (ora României) – 01.04.2013 ora 23:00 (ora României) este restricţionată, pe teritoriul Ungariei, circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, când credincioşi catolici sărbătoresc Paştele. Reamintim tuturor participanţilor la traficul transfrontalier că, în situaţia în care sunt nemultumiţi de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, pot suna la numărul de telefon 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !