Pregătiţi pentru zăpadă

Pregătiţi pentru zăpadă
Deva – Dotate cu utilaje specifice iernii, primăriile din Deva şi Hunedoara sunt pregătite chiar din acest moment să lupte cu zăpada care nu va întârzia să cadă. Primăria Hunedoara se „laudă” cu două maşini răspânditoare de material antiderapant dotate cu lamă, cu cinci tractoare cu lamă şi cu două autocamioane cu lamă cu răspândire manuală.

În stocuri s-au adunat 300 de tone de nisip şi 350 de tone de sare. „Trebuie să fim pregătiţi pentru că nu ştim când vine zăpada. Că vine, mâine sau peste o săptămână noi trebuie să fim gata să o întâmpinăm”, a declarat Ladislau Demeter, director tehnic în cadrul Primăriei Hunedoara.

La Deva există o maşină specială care împrăştie clorură de calciu şi patru pluguri cu lamă. Deşi par puţine, primăria spune că maşinile sunt suficiente pentru a trece fără probleme de această iarnă.

„Pentru un oraş ca Deva, utilajele de care beneficiem sunt suficiente. Chiar mai putem să dăm o mână de ajutor şi la celelalte sate din jurul oraşului. Avem totuşi noroc că la Deva iernile nu sunt foarte grele”, a afirmat Ioan Inişconi, viceprimarul Devei.

Cât de bine se vor descurca edilii, rămâne de văzut când va cădea prima zăpadă.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase