Pregătiţi să intervină în situaţii de criză

Pregătiţi să intervină în situaţii de criză
DEVA – Patru „terorişti” înarmaţi au luat un „ostatic” şi îl ţin sechestrat într-un imobil părăsit. Luptătorii DPIR Hunedoara au fost solicitaţi să intervină pentru eliberarea „ostaticului” şi anihilarea „teroriştilor”.

Din fericire, acesta a fost doar un exerciţiu tactic la care au participat, săptămâna trecută, poliţiştii Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă (DPIR) Hunedoara în cadrul stagiului de pregătire teoretică şi practică susţinut de ofiţerii Grupului Special de Protecţie şi Intervenţie (GSPI) ACVILA al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.
În săptămâna 05.05. – 09.05.2008, G.S.P.I. a desfăşurat, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, un program de pregătire dedicat poliţiştilor Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă, cărora le-au împărtăşit din experienţa acumulată în domeniul luptei urbane şi a combaterii infracţiunilor cu violenţă. Pregătirea a constat în prezentarea teoretică şi practică a unor concepte şi tehnici de intervenţie în situaţii de criză.
„În urmă cu doi ani unitatea noastră a demarat un amplu proiect prin care dorim să împărtăşim din experienţa noastră tuturor unităţilor tactice din cadrul M.I.R.A. Prin derularea acestor stagii de pregătire ne propunem o uniformizare a modului de intervenţie şi adaptarea acestuia la cerinţele unei poliţii europene”, a precizat coordonatorul grupului G.S.P.I., prezent la Deva.
Luptătorii D.P.I.R. au fost impresionaţi de calitatea pregătirii colegilor de la G.S.P.I. şi s-au declarat dornici de a-şi perfecţiona modul de intervenţie pentru a putea face faţă cu succes oricăror provocări ce vor apărea în activitatea lor.
Înfiinţat în anul 2003, prin ordin al Ministrului Internelor şi Reformei Administrative, ca urmare a atentatului de la Teatrul Mare din Moscova, Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie ACVILA reprezintă o alternativă de răspuns la o situaţie de criză ce poate apărea pe teritoriul României. Unitatea a beneficiat de un program de pregătire multispecializată, cu sprijinul specialiştilor GSG-9 din Germania, fiind dotată conform standardelor existente în celelalte unităţi tactice ale Uniunii Europene. Din 2007, G.S.P.I. este membru al grupului ALTAS, care reprezintă o organizaţie din care fac parte toate unităţile CT (contra-terorism) din ţările membre U.E.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !