Pregãtiri de Paste

1Comentariu
Pregãtiri de Paste
Apropierea Sărbătorii Paştelui ne aminteşte de tradiţii, în special de cele culinare. Ouăle roşii, drobul de miel, pasca, cozonacii, şunca sau altfel spus jambonul nu trebuie să lipsească de pe masa nici unui credincios.

Mai nou magazinele sunt pline şi cu figurine din ciocolată, iepuraşi, ouă şi puişori. Drobul de miel pare o fantezie pentru o mare parte a celor care îşi doresc să respecte tradiţiile, în condiţiile în care un kilogram de carne de miel se vinde cu aproximativ 14 RON. Pentru amatorii de jambon, preţurile oscilează între 15,5 RON şi 20 RON, în funcţie de producător şi magazin. Ouăle, de casă sau nu, costă între 2,5 şi 3 RON.

Deşi în general se consideră că în piaţă produsele sunt mai ieftine, preţul la ouă nu diferă mult, sau chiar deloc, între ABC -uri şi piaţă. „Le cumpăr de aici, din magazin, fiindcă am garanţia că sunt proaspete şi nu sunt nici mai scumpe”, a spus Horvath Elisabeta, clienta unui ABC. Un plic de vopsea de ouă poate fi cumpărat cu aproximativ 0,4 RON.

Preferinţe

Atât în pieţe, cât şi în magazine alimentare sau brutării, pasca şi cozonacii se pot cumpăra la preţuri cuprinse între 3,5 şi 5 RON. „Sunt deja trei ani de când am renunţat să mai coc acasă cozonacii. Mi-e de ajuns dacă iau unul gata făcut. E mai convenabil aşa, măcar nu mai am emoţii, dacă imi reuşeşte sau nu”, ne-a povestit Irina Maghiar, o doamnă care îşi făcea cumpărăturile în piaţă.

Deşi iepuraşul este un simbol importat în tradiţia românească a Paştelui, rafturile magazinelor abundă în produse de ciocolată care îi imita forma. „Îmi place ideea de a face sau primi cadou un iepuraş de ciocolată. Nu e nici foarte scump, şi e chiar practic”, a spus Ioana Groza.

Preţul acestora porneşte de la 0,7 RON şi poate ajunge chiar şi la 18,5. „Nu prea se vând. Cel puţin nu ca în anii trecuţi. Poate vor avea mai mare trecere săptămâna viitoare”, a spus Duca Ovidiu, vânzător în piaţa Decebal.

Claudia Curta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor