Prelungesc facilitatea fiscală pentru terenuri

Prelungesc facilitatea fiscală pentru terenuri
În ultima ședință a Consiliului Local din 2013 s-au aprobat unele măsuri fiscale care îi privesc pe proprietarii de terenuri din Oradea.

„Urmare a numărului mare de cereri depuse în ultimele luni, precum şi a dificultăţilor în localizarea terenurilor până la data de 16.12.2013 au fost transmise înştiinţări de plată privind calcul impozitului pe teren pentru 3.547 proprietari. Pentru a asigura un termen suficient pentru prelucrarea cererilor depuse şi implicit pentru efectuare plăţii impozitului de teren s-au propus și s-au aprobat umătoarele: scutirea de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitului datorat pe anul 2013 pentru terenurile intravilane respectiv acordarea bonificiaţiei fiscale de 10% pentru plata impozitului datorat pe anul 2013 pentru terenurile intravilane. Scutirea de la plata majorărilor de întârziere şi bonificiaţia fiscală menţionate anterior se vor acorda pentru plăţile efectuate până la data de 31 martie 2014 aferente impozitului pe terenuri intravilane datorat pe anul 2013. Bonificaţia fiscală şi scutirea de la plata majorărilor de întârziere se acordă pe bază de borderou de scădere întocmit la data efectuării plăţii”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Terenurile la control

Potrivit prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 178, parcele de teren din intravilan aparţinand proprietarilor – persoane fizice înregistrate la categoria de folosinţă agricolă – arabil, păşune, fâneaţă, vie, livadă, etc., urmau să fie verificate pentru corelarea datelor din declaraţiile depuse, cu realitatea existentă pe teren şi cu documentaţiile de urbanism. Până la data de 30.09.2013, persoanele fizice menţionate aveau obligația de a depune la Primăria Municipiului Oradea – Arhitectul Şef, cererea privind analiza situaţiei încadrării în categorii de folosinţă a terenurilor din punct de vedere urbanistic. După 1.10.2013, pentru persoanele fizice care nu s-au prezentat în vederea analizării situației privind categoria de folosință, impozitele percepute pentru terenurile fără categorie de folosinţă urmau a fi stabilite la categoria „curţi – construcţii”, astfel cum prevede Ordinul comun MADR, MAI, MF și INS nr. 95/153/1998/3241 privind Norma tehnică de completare a registrului agricol pentru perioada 2010-2014 și art. 4 din Hotărârea Consiliului Local nr. 178/2013. În evidențele fiscale ale Primăriei sunt înregistrați 5.326 de proprietari de terenuri intravilane care deţin 8.132 de parcele de teren cu categorie de folosință agricolă.

Până la data de 30 septembrie 2013, au fost depuse cereri de către 4.312 proprietari de terenuri în intravilan, iar la data de 9 decembrie 2013, numărul cerererilor depuse de către proprietari este de 5.048.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !