Premiat în Polonia

Recunoasterea si aprecierea la nivel international a unora dintre artistii fotografi profesionisti din Oradea vine sa demonstreze faptul ca fotografia de arta este un domeniu în care concitadinii nostri exceleaza.

Cel care poate afirma cu tarie ca pasiunea, în combinatie cu munca si talentul, duc la performante ce trec de multe ori granita unei simple recunoasteri profesionale este prof. univ. Radu Teodor Pantea (E.FIAP), membru de onoare al Fotoclubului „Nufarul”. Un juriu „zgârcit”


Participarea recenta la cea de-a patra bienala de fotografie monocroma de la Radomsko, din Polonia, i-a adus artistului fotograf oradean un nou premiu. La evenimentul organizat de Muzeul Regional din localitatea poloneza si desfasurat sub genericul „Omul în peisaj” au participat 55 de artisti fotografi din sapte tari. Teodor Pantea a fost prezent cu cinci instantanee fotografice realizate în România. „Gardul”, una dintre lucrarile oradeanului, a fost rasplatit cu Premiul Special al societatii fotografice „Edmund Osterloff” din Radomsko.


De mentionat este si „zgârcenia” juriului care, din 131 de fotografii expuse, a premiat doar sase, dintre cele mai bune. Manifestarea s-a aflat sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii polonez.

Laura Voicu