Premiate de Botezatu

4Comentarii
Premiate de Botezatu
Suzana Buna şi Ioana Silaghi, câştigătoare la Festivalul Naţional de Modă Culorile Toamnei.

Şcoala de design vestimentar din Oradea se remarcă din nou. S-a întâmplat şi la finele săptămânii trecute la Teatrul Alexandru  Davila din Pitesti a avut loc cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Naţional Studenţesc de Modă Culorile Toamnei, organizat de Casa Studentului din Piteşti. Ca la fiecare ediţie, festivalul l-a avut ca preşedinte al juriului pe nimeni altul decît cunoscutul creator de modă Cătălin Botezatu.

Alături de el s-au aflat Liviu Ionescu, directorul Agenţiei MRA din Bucureşti, Lavinia Postolache, Miss World România 2010, Dan Şerban, reprezentantul Miss World România, Dora Andreea Ion, director Casa Studentului, . Oradea, Galaţi, Ploieşti, Sibiu, Arad, Braşov, Piteşti, Orăştie şi Timişoara au fost centrele universitare care au înscris designeri în concurs. În acest an, Mare Premiu s-a dus la Timişoara.

Locul I, acordat colecţiei Origami

Locul I a fost obţinut de designerul orădean Suzana Buna, cu colecţia Origami, prezentată de manechinele de la Agresione Models Braşov. Colecţia a fost cea mai apreciată de public, deoarece a fost realizată în stil origami, hârtia fiind înlocuită cu material textil de diferite culori.Suzana a obsolvit în acest an secţia de designe vestimentar a Facultăţii de Arte  Visuale Oradea. „Origami Fashion Files” este o colecţie la baza căreia stă un zeu suprem numit Origami, care s-a născut în Japonia, templul său fiind hârtia, iar cimitirul, împachetarea ei.

„Arta origami a pătruns în viaţa mea pe când eram copil, începând cu o vîrstă foarte fragedă, când fiecare am confecţionat din hîrtie o bărcuţă, un avion, coif, pahar sau ornament de Crăciun, chiar dacă, preşcolari ori şcolari mici fiind, nu ştiam că acele lucruri au legătură cu arta origami. Dorind să-mi extind trăirile copilăriei într-o modalitate artistică, am apelat la această artă mirifică. Dacă tot mi s-a dat ocazia să realizez o operă de artă în variantă textilă, am decis să înclin balanţa stilului în favoarea mea, prin crearea unor ţinute excentrice şi grafice, care să mă reprezinte, care să exprime în totalitate viaţa mea, de când eram copil şi până astăzi, când am ajuns să-mi îndeplinesc cel mai mare vis al copilăriei“, a declarat designerul la Gala Diplomelor 2010.

Primii şi la ţinute de zi

Locul I,  la ţinuta de zi, a fost ocupat de Ioana Silaghi, in Braşov, cu colecţia Russian. Este o colecţie de mare succes, pe care a prezentat-o şi la concursul Miss World România 2010. Colecţia este inspirată din ţinutele ţarilor ruşi, o colecţie confecţionată din brocart, dantelă, blană, catifea şi mătase.  S-au mai acordat premii pentru popularitate, creaţie vestimentară, originalitate coafuri etc. Şi de această dată, preşedintele juriului de la Ploieşti, creatorul Cătălin Botezatu a remarcat şcoala de designe  din Oradea, .

„Aceste două colecţii ( cea care a obţinut Marele Premiu, din Timişoara şi Origami semnată Suzana Buna) mi-au plăcut mai mult şi se vede că au fost lucrate mai atent. A fost în general o ediţie bună a acestui festival. Pentru la anul, sper să văd noi colecţii, iar designerii să lucreze mult mai mult la ele, deoarece idei au destule“, a spus Botezatu.

V.B.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor