Premiaţi la Bratislava

2Comentarii
Foto J.B.
Foto J.B.
BRATISLAVA - În perioada 24-26 noiembrie, un grup de 33 de elevi de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea, însoţiţi de profesoarele Mariana Bara şi Camelia Pop, au participat la cea de a XI-a ediţie a Târgului internaţional al firmelor de exerciţiu de la Bratislava.

CT „Mihai Viteazul” din Oradea se află la a IV-a participare de acest gen. La eveniment au fost prezente 110 firme, din România (20), Austria, Cehia, Polonia, Finlanda, Ungaria şi ţara gazdă, Slovacia.

Târgul s-a desfăşurat pe două secţiuni: una a firmelor autohtone şi cealaltă a firmelor străine. Orădenii s-au prezentat la această manifestare cu două firmede exerciţiu: Bijou4U SRL, înfiinţată de elevii clasei a XI-a C, şi Blue Europa SRL, constituită de liceenii clasei a XII-a D.

Premiaţi

Elevii claselor a XI-a D şi cei ai clasei a XII-a B au întemeiat alte două firme de exerciţiu – EmeraldSRL, respectiv Hobby SRL – dar aceştia au luat parte la târg doar ca vizitatori.

Chiar dacă sunt destul de noi pe piaţa firmelor de exerciţiu, elevii au dovedit că sunt excelenţi întreprinzători. De asemenea, ei au surprins şi prin faptul că vorbesc cursiv limbile străine, o condiţie esenţială pentru a putea participa la acest târg.

Elevii au demonstrat că au spirit de iniţiativă, fapt întărit şi de premiul „pentru cel mai bun slogan” (Cu noi străluceşti), pe care firma „SC Bijou4U SRL” l-a obţinut la sfârşitul celor două zile de târg.

Firma Blue Europa, înfiinţată de un de zile, a participat pentru prima oară la un târg internaţional, în timp ce firma Bijou4U, întemeiată acum patru ani, a participat pentru a patra oară consecutiv la un târg internaţional.

La înălţime

„Acest târg a fost pentru noi o nouă experienţă, în urma căreia am acumulat o serie de noi cunoştinţe în acest domeniu”, ne-a mărturisit Mădălina Oşvat, „managerul” firmei „Bijou4U”.

„Pentru noi această experienţă este un nou început pentru viitor. Cu siguranţă, după ce vom termina liceul vom lucra în acest domeniu, fiecare experienţă acumulată ne va ajuta în acest sens”, ne-a spus directorul firmei „Blue Europa”, Daniela Surdan.

Liceenii orădeni s-au aflat la înălţime pornind de la aranjarea standului şi terminând cu prezentarea cataloagelor sau costumaţia.

Crina Dobocan

Taguri: ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor