Premiaţi pentru desene şi poezii

Premiaţi pentru desene şi poezii
ORADEA - De Ziua Dunării, sărbătorită vineri, o parte dintre copiii care au participat la concursul „Împreună pentru o Dunăre mai curată” au fost premiaţi de Direcţia Apelor Crişuri (DAC). La concurs au participat 43 de elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII nr. 16 din Oradea.

Premierea a fost oficiată de Claudiu Oros, director tehnic în cadrul DAC, şi a avut ca invitaţi, pe lângă premianţi, părinţi şi dascăli. Din cei 18 elevi prezenţi, cinci au avut premiul special, primind pe lângă tricou, caiet, mapă, enciclopedia Dunării, cartea cu poveşti „Peripeţiile lui Stropi în ţările Dunării”, bloc notes, pliant informativ, poster cu Dunărea, şi o umbrelă în plus. Ceilalţi elevi îşi pot ridica premiile zilnic de la sediul instituţiei, de pe strada Ion Bogdan nr. 35.
„Poluarea mediului în general şi a apelor în special nu mai este demult doar un simplu subiect. Opinia publică trebuie să se convingă de gravitatea situaţiei actuale. Masa substanţelor poluante pe care le deversăm în ape şi cantitatea deşeurilor lăsate pe malurile acestora creşte cu fiecare zi, ceea ce înseamnă că dacă nu luăm măsuri pentru a preveni pericolul, calitatea vieţii va fi puternic depreciată. Înainte de toate, important este ca oamenii să ştie ce trebuie schimbat, cu ce scop şi ce trebuie schimbat pentru ca activitatea umană să nu se întoarcă împotriva naturii”, a declarat Claudiu Oros.

Sărbătoare internaţională
Ziua Dunării se sărbătoreşte în 13 state europene, care au semnat Convenţia pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea. Comisia Internaţională pentru Protecţia fluviului Dunărea (ICPDR) coordonează toate activităţile desfăşurate în cadrul acestei convenţii, fiind implicată în implementarea Directivei-Cadru privind Apa. În 2007, la preşedinţia ICPDR se află România, prin secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, orădeanca Lucia Ana Varga. Detalii legate de Directiva-Cadru privind Apa puteţi afla la ardesa www.mmediu.ro.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase