Premiera absoluta pentru copii la Opera din Timisoara

De S.P.D.
Premiera absolută a Feeriei muzicale “Steaua de sticlă” de Dumitru Ardelean
Premiera absolută a Feeriei muzicale “Steaua de sticlă” de Dumitru Ardelean
Albă ca Zăpada şi piticii, Fram Ursul Polar, Zâna Zăpezilor şi Fetiţa cu chibrituri, Balaurul cu 7 capete, Motanul încălţat, Regina Neagră, Micul Prinţ şi alte personaje de poveste se întâlnesc, într-un mirabil eveniment, pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara.

Premiera absolută a Feeriei muzicale “Steaua de sticlă” de Dumitru Ardelean, cu un libret de Silvia Kerim, va avea loc vineri, 7 decembrie 2012, de la ora 18, la Opera Naţională Română din Timişoara.

“Spectacolul urmărește drumul inițiatic pe care copiii unei familii, ajutați de părinți, îl fac prin intermediul jocurilor și al personajelor din basme până la conștientizarea răspunderii pe care o vor avea ca adulți, față de planeta pe care trăiesc. În imaginația și jocul copiilor Mama devine Albă ca Zăpada, Tatăl – Fram Ursul Polar, iar ei, copiii, cei 7 pitici. Vor învăța să-și rezolve probleme care le vor fi puse în viață: să fie generoși (Fetița cu chibrituri), neînfricați (Balaurul), să aibă mereu speranță (Pasărea albastră), să nu risipească darurile care au venit pe lume (Prințul fericit) și să nu se lase atrași de străluciri deșarte (Motanul încălțat).

Iar la sfârșit vor moșteni Pământul pe care trebuie să-l păzească și să-l dea mai departe urmașilor lor. Pentru mine acest proiect constituie o mare provocare deoarece pe lângă colectivul Operei cu care am mai lucrat până acum, de data aceasta voi lucra și cu personajele principale care sunt copii. Copii între 5 ani – cel mai mic și 10 ani cea mai mare, care pe parcursul desfășurării spectacolului vor dansa, vor juca diverse roluri și vor învăța să se integreze alături de actorii adulți într-un spectacol pe Scena Mare a Operei.

Împreună cu scenografa Geta Medinschi și Hellen Ganser, care semnează coregrafia, am gândit un spectacol alert, plin de culoare, de veselie și poezie și mai ales….de tandrețe. Am apelat la modul de gândire al copiilor și am lăsat copiii actori să completeze cu fantezia lor, fantezia noastră. Va fi un experiment unic atât pentru ei – copiii, cât și pentru noi cei mari, experiment care ne dormi cu toții să se bucure de apreciere din partea publicului țintă – Copiii”, precizează regizorul spectacolul, Marina Emandi Tiron.

Silvia Kerim – absolventă a Facultăţii de Filologie, Secţia Limba şi Literatura Franceză – este autoarea a peste 24 de volume: memorialistică, literatură pentru copii, traduceri din literatura universală. Împreună cu Marius Ţeicu este autoarea unor musical-uri de mare succes : „Mary Poppins”, „Micuţa Dorothy”, „Gulliver”, ”Frumoasa din pădurea adormită”, jucate atât în ţară, cât şi în străinătate, în Franţa şi Spania. In 1996 a creat serialul TV „Căsuţa cu poveşti”, difuzat în prime time pe TVR 1 şi TV 2 în anii 1996-1997. Silvia Kerim deţine numeroase şi importante premii literare naţionale şi internaţionale. Recent, juriul IBBY a nominalizat-o pentru Premiul Andersen.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !