Premieră: clasă de ambliopi

2Comentarii
Copiii s-au pregătit pentru noul an şcolar
Copiii s-au pregătit pentru noul an şcolar
De acum încolo, copiii speciali nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă sute de kilometri pentru a avea acces la educaţie.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Senzorială din Oradea va găzdui, pe lângă copiii din grupele de grădiniţă, şi pe cei din prima clasă de copii ambliopi din Bihor. Dincolo de faptul că imobilul a fost renovat, înfiinţarea acestei clase este cotată drept cea mai mare realizare a profesorilor care îi învaţă pe copii tainele alfabetului Braille. Elevii vor fi îndrumaţi de cadre didactice specializate:un profesor psihopedagog, un învăţător de dimineaţă şi pentru programul de după-amiază un învăţător educator. În clasa I sunt cinci copii, patru din Oradea şi unul din Popeşti.

Campus şi tabără

Prin înfiinţarea acestei clase se pune capăt unui alt moment greu atât pentru familii, cât şi pentru copii, separarea de de familie. Aceasta, deoarece aceşti copii şi aşa greu încercaţi ar fi trebuit să meargă la cursuri în Cluj sau la Timişoara. De altfel, clasa pentru copii ambliopi s-a înfiinţat la sugestia şi stăruinţele părinţilor şi a cadrelor didactice. Centru Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Senzorială din Oradea a fost renovat din fondurile Consiliului Judeţean Bihor, instituţie în subordinea căreia se află învăţământul special. Şeful judeţului, Radu Ţârle, spune că personal se simte legat sufleteşte de  aceşti copii speciali. „Cred că învăţământul special merită o atenţie specială şi de  aceea am încercat să susţin în limita posibilităţilor această formă de învăţământ care funcţionează în judeţul Bihor cu regim special.Vom face demersurile necesare înfiinţării unui campus destinat învăţământului special şi vom amenaja şi o tabără, la Stâna de Vale, pentru copii cu deficienţe”,  a spus preşedintele Consiliului Judeţean Bihor  cu prilejul deschiderii cursurilor la  Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Senzorială.

Veronica Bursasiu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor