Premiera la AJOFM Timis: Se pregateste Bursa locurilor de munca pentru detinuti!

De M. Hoster
Premiera la AJOFM Timis: Se pregateste Bursa locurilor de munca pentru detinuti!
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş pune la cale, pe data de 2 decembrie, o nouă Bursă a locurilor de muncă. De această dată „subiectul” întâlnirii dintre angajatori şi posibili viitori angajaţi este o categorie socială mai deosebită: persoanele aflate în detenţie! În urma înţelegerii dintre AJOFM şi Penitenciarul Timişoara mai multe persoane aflate în detenţie vor fi aduse la Casa Tineretului. Aici deţinuţii vor putea să îşi asigure o slujbă pentru momentul în care vor părăsi puşcăria.

Deţinuţii din cadrul Penitenciarului Timişoara au devenit una dintre cele mai solicitate categorii în ceea ce priveşte forţa de muncă. Oamenii aflaţi în detenţie sunt folosiţi la diferite munci, mai ales în construcţii, iar aprecierea de care ei se bucură este cel mai bine reliefată de solicitările numeroase pe care conducerea instituţiei le primeşte. Chiar dacă sunt private de libertate, persoanele aflate la Penitenciar nu stau degeaba, oamenii participă la diferite cursuri de calificare şi recalificare. În plus, deţinuţii care nu sunt consideraţi periculoşi sunt scoşi la muncă. Toate acestea contribuie foarte mult la reintegrarea în societate a deţinuţilor, atunci când aceştia îşi termină pedeapsa şi sunt lăsaţi liberi.

Iată că în urma unei înţelegeri dintre AJOFM Timiş şi Penitenciarul Timişoara pe data de 2 decembrie, la Casa Tineretului, va fi organizată o bursă a locurilor de muncă pentru persoanele aflate în detenţie. Agenţia şi Penitenciarul Timişoara colaborează permanent în ceea ce priveşte oferirea de cursuri de calificare pentru persoanele care mai au cel mult 9 luni până la eliberarea din detenţie. După cum am spus, evenimentul va avea loc la Casa Tineretului din Timişoara. „Aşa cum ne-am înţeles cu cei de la Penitenciar, evenimentul va avea loc la Casa Tineretului. Aceasta presupune şi o serie de măsuri de securitate suplimentare. La eveniment nu vor participa decât persoane aflate în Penitenciar. Oamenii au ocazia, ca la sfârşitul pedepsei, să aibă la eliberare un loc de muncă”, ne-a declarat Liviu Neguţ, şeful AJOFM Timiş.

Agenţii economici care doresc să participe la bursă sunt rugaţi să contacteze instituşia organizatoare la numerele de telefon: 0256-294231, 0256-294627, interior 116 sau la adresa de email tm_mpm@ajofm.anofm.ro. Totodată, trebuie precizat că participarea la această acţiune nu presupune nici un fel de cheltuieli din partea agentului economic.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !