Premiera la Filarmonica

Premiera la Filarmonica
Pentru concertul de joi, Filarmonica propune trei compoziţii în premieră orădeană.

Filarmonica de Stat din Oradea le-a pregătit melomanilor orădeni un concert inedit. Dirijorul Romeo Rîmbu propune pentru concertul de joi, 11 noiembrie, de la ora 19:00, trei compoziţii în primă audiţie locală, printre care o lucrare contemporană românească, semnată de compozitorul clujean Cornel Ţăranu.

Premieră locală

„«Concerto breve II» al lui Cornel Ţăranu este o lucrare simplă, plăcută, care te cucereşte. Este o lucrare optimistă şi luminoasă. Poate că, în acest moment, avem nevoie de o astfel de lucrare. E un stimulent în contextul în care trăim. Piesa orchestrală «Concerto breve II» (2003) este transpunerea, pentru orchestră simfonică «normală», a unei lucrări scrise în 2002 (Concerto breve) pentru orchestră de flaute. Ideea a rezultat din colaborarea compozitorului cu renumitul flautist francez Pierre-Yves Artaud şi ansamblul acestuia. «Concerto breve II» oglindeşte preocuparea compozitorului clujean în realizarea structurilor sonore moderne, în sinteză cu influenţele folclorului muzical”, a declarat dirijorul Romeo Rîmbu. Acesta doreşte ca muzica românească să-şi ocupe locul pe care-l merită.

În partea a doua a concertului, melomanii vor putea audia „Concertul nr. 1 pentru violoncel şi orchestră în Sol major” al lui Carl Philipp Stamitz, precum şi „Simonia I în Re major”, de Charles Gounod.

Pentru luna decembrie, Filarmonica orădeană şi dirijorul permanent al acesteia, Romeo Rîmbu, pregătesc o nouă premieră orădeană. Este vorba de concert pentru kanon şi orchestră.
„Concertul va avea loc în data de 9 decembrie şi se realizează în colaborare cu un artist turc. De Ziua Turciei am susţinut un concert la Istambul. Aşa a luat naştere acestă colaborare”, a dezvăluit Romeo Rîmbu. Biletele s-au pus în vânzare la casieria Filarmonicii de Stat.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !