Premiera: „La grande magia”

1Comentariu
Premiera: „La grande magia”
Spectacolul va avea loc duminică, 6 februarie, de la ora 18:00.

Orădenii sunt invitaţi la o premieră de ţinută. „La grande magia” de Eduardo de Filippo, în regia artistică a lui Alexandru Colpacci, va fi jucată de actorii orădeni duminică, 6 februarie, de la ora 18:00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea.

Sinopsis

În Hotelul Metropol de pe Riviera Italiană, Otto Marvuglio, magician ambulant, prezintă o scamatorie prin care Marta, soţia lui Calogero di Spelta dispare fără urmă. În realitate, Marta profită de această stratagemă pentru a fugi cu iubitul său la Veneţia, iar magicianul va disimula adulterul ascunzând realitatea sub masca iluziei. Ce-i rămâne de făcut soţului înşelat? Acceptarea adevărului sau convingerea că soţia sa este într-adevăr victima unei magii şi că la un moment dat se va întoarce, neschimbată. Doborât de durere, la limita nebuniei, Calogero alege cea de-a doua cale, admiţând sugestia absolut neverosimilă a iluzionistului şi intră în jocul acestuia, aflat la limita fragilă dintre luciditate şi orbire.

Călătorie ameţitoare

Eduardo de Filippo propune în „La grande magia” o călătorie ameţitoare, presărată la tot pasul cu artificii prin care realitatea capătă contururi incerte, fugitive. Scopul nu este acela de a-l face pe spectator să creadă că nu mai există nicio diferenţă între realitate şi iluzie, ci de a puncta tendinţa lumii contemporane de a fi nesigură în ceea ce priveşte distincţia dintre real şi ficţional.

„Piesa sugerează că iluzia este în acelaşi timp o păvază şi o capcană, îndemnând la reflecţie asupra farselor pe care suntem dispuşi să ni le jucăm nouă înşine pentru a evita confruntarea cu suferinţa”, a spus regizorul Alexandru Colpacci.

În distribuţie, spectatorii îi vor vedea pe Richard Balint, Daniel Vulcu, Suzana Macovei, Mihaela Gherdan, Tiberiu Covaci, Angela Huşanu, Sebastian Lupu, Petre Ghimbăşan, Ion Ruscuţ, Andrian Locovei, Sorin Ionescu, Răzvan Vicoveanu, Alexandru Rusu, Mirela Lupu, Corina Cernea, Adela Lazăr şi Lucia Rogoz.

C.D.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor