Premieră națională! Cazul Patriciei este primul câștigat pe comportamentul inadecvat al unui medic

De Otilia Șandor
Premieră națională! Cazul Patriciei este primul câștigat pe comportamentul inadecvat al unui medic
„Patricia” e primul caz din ţară câstigat pe comportamentul inadecvat al unui medic.

Dacă pe diagnostic greşit au mai fost cazuri câştigate în instanţă, de pacienţi sau aparţinătorii lor, până acum, în România nimeni nu a mai reuşit să convingă vreo instanţă judecătorească să pedepsească un cadru medical pentru comportament deplasat faţă de pacient. În acest sens, mama Patriciei Aktaa, fetiţa decedată la spital dintr-o banală toxinfecţie, informează că acest caz este o premieră naţională.

Aşa cum Bihon.ro v-a informat deja, părinții Patriciei Aktaa cred că există și medici foarte buni care trebuie evidentiaţi, dar cei incompetenți trebuie sancționați.

„Cred că există medici și asistenți de excepție, care își exercită meseria cu dăruire și profesionalism. Fiecare dintre noi cunoaștem câțiva cu siguranță și acești oameni merită tot respectul nostru. Cred că aceștia pentru care pacientul primează merită să fie delimitati de cei din aceeasi breaslă pentru care indiferența și incompetența sunt un mod de a-și desfășura activitatea. Trebuie să înțeleagă și aceștia din urmă că indiferența și incompetența lor ucide oameni și distruge familii pe vecie și dacă se întâmplă acest lucru, ei trebuie sancționați de justitie, de Colegiul Medicilor, de toate autoritățile competente”.

După 7 ani și 7 luni de procese, părinții Patriciei se declară împăcați. Premieră națională, primul caz câștigat pe comportamentul inadecvat al unui medic, nu pe diagnostic greșit. Dacă pe diagnostic greșit au mai fost cazuri câștigate de pacienți în instanță, până acum nimeni în țară nu a reușit...
După aproape 8 ani de tergiversări, magistrații s-au pronunțat în cazul Patriciei Aktaa, fetița moartă în spital din cauza unei infecții cu Salmonella.Achitată în primă instanță, doctorița Georgeta Călinescu a fost condamnată definitiv de judecătorii Curții de Apel Oradea, la un an de închisoare cu ...

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !