„Premieră nedorită în sport”

4Comentarii
„Premieră nedorită în sport”
Directorul DSJ Bihor acuză modul în care au fost selectate de CL proiectele pentru sport.

Directorul DSJ Bihor, Sorin Buhaş, a comentat în cursul conferinţei de presă de azi selecţia făcută de Comisia municipală de evaluare a proiectelor depuse pentru finanţări nerambursabile, în domeniul sportului. El a acuzat faptul că patru dintre cele mai importante unităţi şi cluburi sportive, CS Crişul, DSJ Bihor, LPS Bihorul şi CSU Oradea, au rămas fără sume alocate.

„În domeniul sportului, au fost aprobate un număr de 15 proiecte pentru finanţări nerambursabile. Este inadmisibil faptul că printre acestea nu se regăseşte niciun proiect depus de Direcţia pentru Sport, Cluburile Sportive Crişul, Universitar şi Liceul cu Program Sportiv. Pentru acestea, au fost alocaţi zero lei. Este o premieră nedorită şi anormală în sportul orădean, un asemenea lucru nu s-a mai întâmplat până acum. Clubul Crişul şi Liceul cu Program Sportiv sunt adevărate pepiniere de performanţă pentru Clubul Sportiv Municipal, având campioni şi medaliaţi la aproape toate ramurile sportive pe care le cuprind, la toate categoriile de vârstă. Domnul Iacob Hanţiu, directorul Clubului Sportiv Universitar, mi-a spus că nici nu a mai depus niciun proiect, pentru că şi în anii precedenţi a primit sume mult prea mici. Direcţia noastră a înaintat proiecte pentru 24 de acţiuni întinse de-a lungul întregului an, în special pentru 1 Iunie şi Toamna orădeană, vizând sportul de masă, în care ar fi fost implicaţi 1.800 – 2.000 de copii. Probabil că s-a considerat că este un număr insignifiant şi că proiectele noastre nu merită finanţare”, a afirmat Sorin Buhaş.

„Inechităţi”

Directorul DSJ nu a dorit să facă niciun fel de referire la cele 15 proiecte care au primit aprobare pentru finanţare din partea comisiei, dar a exemplificat câteva „inechităţi”: „Antrenorul Zsolt Gyöngyösi a dorit să aducă în premieră la Oradea Campionatele Naţionale de semimaraton. Comisia a alocat o sumă de doar 3.000 lei pentru această acţiune, acordând însă sume net superioare pentru altele mult mai puţin importante. Direcţia noastră a decis să facă o prioritate pentru sprijinirea sportului pentru persoane cu dizabilităţi. Autorităţile locale în schimb au alocat zero lei pentru Campionatul European al Surzilor, desfăşurat recent la Băile Felix”, a spus directorul Sorin Buhaş.

G.N.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor