Premieră pentru Boloni: 3 victorii consecutive

Victoria obţinută cu FC Metz (2-1), sâmbătă, în campionatul francez de fotbal, de către antrenorul român Ladislau Boloni a constituit o premieră de când se află pe banca formaţiei Rennes.

Victoria obţinută cu FC Metz (2-1), sâmbătă, în campionatul francez de fotbal, de către antrenorul român Ladislau Boloni  a constituit o premieră de când se află pe banca formaţiei Rennes.

Pentru fostul selecţioner al României a fost pentru prima oară când reuşeşte cu Rennes trei victorii consecutive în campionat, echipa fiind acum pe locul 7 în clasament, după un început dezastruos de sezon.

În perspectiva meciului de joi, de la Bucureşti, cu Rapid, din etapa a doua a Cupei UEFA (Grupa G), Boloni se confruntă nu numeroase probleme: internaţionalii suedezi Kim Källström (mijlocaş) şi Andreas Isaksson (portar) au şanse minime să fie recuperaţi din cauza accidentărilor suferite la coapse, în vreme ce fundaşul Jean- Joël Perrier Doumbé (accidentat la gleznă), mijlocaşul Youssouf Hadji (accidentat la coapsă) şi căpitanul Cyril Jeunechamp (genunchi) sunt absenţi cerţi.

Cotidianul francez “Ouest France” consideră că parcursul lui Rennes din campionat este cel mai bun pe care bretonii l-au avut în ultimii 7 ani.

“Paradoxal, însă, cel mai bun debut de sezon de la venirea mea la Rennes”, a declarat Pierre Dréossi, managerul general al grupării pregătite de Ladislau Boloni. Iar statistica nu face altceva decât să confirme spusele sale. În sezonul 1997-1998, sub conducerea tehnică a lui Paul Le Guen, echipa înregistra o performanţă mai bună ca acum, aflându-se pe locul 3, cu 26 de puncte. Dréossi spune, însă, că echipa este încă departe de ceea ce se doreşte.

Onlinesport.ro