Premierul japonez, trei luni fără salariu

2Comentarii
Premierul japonez, trei luni fără salariu
JAPONIA – Prim-ministrul japonez, Shinzo Abe, renunţă timp de trei luni la salariu. Premierul s-a autopedepsit după ce funcţionari din Guvernul de la Tokio au recunoscut că au plătit spectatori ca să pună întrebări de complezenţă la reuniunile publice.

Guvernul japonez a organizat, începând cu 2001, diverse reuniuni locale, în cursul cărora oamenii adresau întrebări liderilor politici. Funcţionarii publici au recunoscut de curând că o parte dintre spectatori au fost plătiţi ca să nu pună întrebări delicate politicienilor.

Shinzo Abe era atunci secretar general al guvernului de la Tokio. El a declarat că vrea să îşi dovedească sinceritatea şi că îi va pedepsi pe cei care au fost direct implicaţi în fraudă.

Nu este prima oară când Shinzo Abe îşi reduce voluntar salariul. În luna septembrie, când a fost numit în funcţie, a renunţat la 30% din remuneraţie pentru a da exemplu pentru politica de austeritate pe care a anunţat-o. Salariul oficial al premierului japonez se ridică la echivalentul a 270.000 de euro anual.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor