Premii de Ziua voluntarilor

Premii de Ziua voluntarilor
ORADEA - Cu ocazia Zilei internaţionale a voluntarilor, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea (ACEO) şi-a premiat cei mai harnici voluntari. Evenimentul a avut loc sâmbătă după-masa şi a reunit, în sala festivă a Liceului Greco-Catolic, zeci de voluntari, beneficiari ai serviciilor oferite de ACEO, părinţi şi alţi orădeni care susţin activităţile asociaţiei.

Pe lângă titlul de Voluntar al anului, s-au acordat Premiul pentru disponibilitate, Premiul pentru cel mai activ voluntar, Premiul pentru servicii speciale, Premiul pentru proiecte şi programe, dar şi un premiu special, pentru coordonarea voluntarilor.
„Sunt persoane pentru care zâmbetul oamenilor pe care i-au ajutat contează mai mult ca orice”, a spus Sofia Laza, coordonatorul voluntarilor. La intrare, fiecare invitat a fost condus la locul său de către un clovn. Înmânarea fiecărui premiu a fost precedată de câte un moment artistic.

Implicaţi


În anul 2007, ACEO a reuşit să îşi desfăşoare activitatea cu ajutorul celor 103 voluntari. „Tot ceea ce am realizat noi ca organizaţie e datorat în mare măsură voluntarilor”, a declarat Olimpiu Todoran, preşedintele asociaţiei. Voluntarii au contribuit la pregătirea pachetelor de Crăciun, la informarea publicului cu privire la Campania 2%, prin care se doreşte ridicarea Casei pentru persoane vârstnice „Frenţiu”, la lipirea afişelor, la distribuirea meselor calde şi a hainelor, la programul „Prieteni pentru un zâmbet”, la Târgul serviciilor sociale şi la proiectul „Responsabil de cartierul meu”.
Pe lângă tinerii harnici, au fost premiaţi şi câţiva beneficiari care au reuşit să se angajeze, cât şi angajatorii care au ales să colaboreze cu membrii asociaţiei, oferind un loc de muncă unor persoane aflate în dificultate. Premiate au fost şi cele trei surori franciscane care au fost alături de voluntari şi de membrii ACEO. S-au acordat diplome şi câte un cadou simbolic.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !