Premii pentru elevii Auricăi Bonţu

De Crina Dobocan
Eleva Auricăi Bonţu apreciată de juriu
Eleva Auricăi Bonţu apreciată de juriu
Eleva profesoarei Aurica Bonţu de la Liceul de Arte a luat locul I la „Cântec mândru de pe Criş”.


Tânăra interpretă de muzică populară Lavinia Chifor și-a îmbogățit, în această toamnă, palmaresul cu noi premii. Cel mai recent premiu obţinut – locul I, a fost la Festivalul – Concurs de muzică populară: „Cântec mândru de pe Criș”. Aflat la ediţia a IV-a, evenimentul a avut loc în perioada 23 – 24 octombrie. Eleva, pregătită de profesoara Aurica Bonţu, de la Liceul de Arte, a interpretat în concurs doina „Cine mi-aude gura” (din repertoriul regretatei cântărețe de muzică populară Florica Ungur) și piesa de joc „Am învățat a cânta” (din repertoriul cântăreței Maria Sidea).

Juriul a notat modul excepțional în care tânăra solistă a pus în valoare nestematele melosului popular românesc, dar și autenticitatea costumului strămoșesc și calitățile interpretative de înaltă ținută artistică ale acesteia. Ea a concurat cu 18 tineri, din toate județele țării, cu vârste cuprinse între 16 și 28 de ani.

La aceeaşi competiţie, o altă elevă a prof. Aurica Bonţu, Roxana Buzle (17 ani), a obţinut la aceeaşi categorie – 16-28 de ani, Premiul special oferit de Ansamblul „Crișana” din Oradea, iar Bianca Popa, elevă la Liceul de Arte din Oradea, a obținut Premiul special oferit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, la categoria de vârstă 8-15 ani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !