Premii pentru interpretare

O parte din elevii premiaţi, alături de profesorii îndrumători
O parte din elevii premiaţi, alături de profesorii îndrumători
Elevii Liceului de Artă au reprezentat Bihorul la Concursul Naţional de Interpretare.

Şaisprezece elevi de la Liceul de Artă din Oradea s-au întors cu premii de la Concursul Naţional de Interpretare Muzicală şi Coregrafică „Emanuel Elenescu”, care s-a desfăşurat, în perioada 26-29 noiembrie, la Piatra-Neamţ. Concursul, aflat la a XIX-a ediţie, a fost organizat de Liceul de Artă „Victor Brauner” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean din Piatra-Neamţ, fiind co-finanţat de Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional. Elevii Liceului de Artă din Oradea au participat la acest concurs a treia oară, consecutiv.

Premianţi

Concursul s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni: percuţie, canto clasic, coregrafie, canto popular, muzică de cameră, instrumente populare. Orădenii s-au înscris la secţiunile canto popular, canto clasic şi instrumentişti.

La canto popular, elevii Lavinia Chifor (clasa a VIII-a), Darius Hendre (clasa a IX-a), George Avram (clasa a IX-a), Nicolae Cosmin Gherman (clasa a XI-a), au obţinut locul I, în timp ce Maria Cipriana Scurt (clasa a X-a), Roxana Ilisie (clasa a XI-a) şi Florin Mihuţ (clasa a XI-a) au luat premiul II, iar  Georgiana Briscan (clasa a X-a), Teodora Benea (clasa a XII-a) şi Corina Marta (clasa a XII-a) au luat premiul III. La secţiunea instrumente populare, elevul Ioan Purge, din clasa a X-a, a luat menţiune.

Patru dintre elevi orădeni au optat pentru secţiunea clasic, de unde s-au întors cu patru premii. Este vorba de Vlad David (clasa a IX-a), Eduard Mathe (clasa a IX-a), care au luat premiul II. De asemenea Victoria Cormoş (clasa a XI-a) şi Bianca Raţ (clasa a XII-a) au luat locul III. Juriul a premiat-o şi a apreciat evoluţia elevei Alina Roşca din clasa a X-a. Elevii au fost pregătiţi de profesoarele Adriana Pop, Ancuţa Pop şi Aurica Bonţu, respectiv de corepetitoarea Izabela Peter.

„Premiile sunt o confirmare a muncii copiilor şi a profesorilor. Suntem mândri de rezultatele pe care le-au obţinut elevii noştri, mai ales că aceştia au concurat cu zeci de participanţi”, a declarat profesoara Aurica Bonţu.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !