Premii pentru lectură

Premii pentru lectură
Festivitatea de premiere a avut loc la Centrul de Tineret Oradea.

Concursul de eseuri „Cartea care m-a impresionat”, adresat elevilor din liceele judeţului Bihor, a ajuns la final. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor a acordat, ieri, premii elevilor implicaţi în competiţie. În concurs s-au înscris cu eseuri 90 de elevi de la mai multe licee bihorene, (Liceul „Aurel Lazăr”, Liceul „Alexandru Roman” din Aleșd, Liceul „Onisifor Ghibu”, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” din Beiuș, Colegiul National „Octavian Goga” din Marghita, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” din Oradea). DJST a acordat 24 de premii, pentru fiecare nivel şcolar (clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a), dar şi câteva premii junior pentru elevii din clasele de gimnaziu. Jurizarea a fost făcută de către conf. univ. dr. Dana Sala, de la Facultatea de Litere din cadrul Universității din Oradea.

A IV-a ediţie a concursului de eseuri „Cartea care m-a impresionat” a făcut parte din proiectul „Fii şi tu voluntar!”, derulat de DJST Bihor, fiind finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Proiectul a fost organizat şi derulat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, fiind finanţat de Ministerul Tineretului si Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

„Elevii au avut libertatea de a aborda oricare gen literar. Opțiunile de lectură ale elevilor au fost variate. Proiectul a avut ca scop stimularea voluntariatului în rândul tinerilor, în general, inclusiv în ce priveşte promovarea lecturii, printre activităţile proiectului numărându-se şi realizarea unui concurs de eseuri «Cartea care m-a impresionat», precum şi activităţi stradale de promovare a lecturii. Priorităţile avute în vedere de acest proiect au fost dezvoltarea şi diversificarea acţiunilor privind implicarea tinerilor în viaţa comunităţii, stimularea creativităţii tinerilor şi a participării civice, sprijinirea de acţiuni specifice de voluntariat”, a declarat consilierul de tineret, Daniela Băltăţescu.

Fact box:

Premii:

Clasa a IX-a

Premiul I Lucaciu Larisa, CN „O. Goga”, Marghita

Premiul II: Dobai Denisa Rebeca, C. N. „Iosif Vulcan”

Premiul III: Isai Ramona Mariana, CT „Ioan Ciordas” Beiuş

Mentiune 1: Ungur Tabita, CT „Ioan Ciordas” Beiuş

Mentiune 2: Varga Daniela Florina, CT. „Ioan Ciordaș” Beiuş

 

Clasa a X-a

Premiul I: Popa Georgiana, CN „Octavian Goga” Marghita

Premiul II: Pop Iulia Diana, LT „Onisifor Ghibu”

Premiul III: Batiz Andreea, CT „Alexandru Roman” Aleşd,

Mentiune 1: Popa Raul, CT„Ioan Ciordas” Beiuş

Mentiune 2: Marcus Denisa, CN „O. Goga” Marghita

Mentiune 3: Filip Carla, CT „Alexandru Roman” Aleşd

 

Clasa a XI-a

Premiul I: Movilă Carmen, CT „Al. Roman” Aleşd

Premiul II: Dobai Denisa Ioana, CN „Iosif Vulcan”

Premiul III: Orjan Mihnea, CT „Ioan Ciordaș” Beiuș,

Mențiune 1: Popa Damaris, Colegiul Național „Iosif Vulcan”

Mențiune 2: Ciuclea Andreea, CT „Alexandru Roman” Aleșd

Mențiune 3: Trif Amalia, CN „Octavian Goga” Marghita

Mențiune 4: Magui Mădălina, LT „Aurel Lazăr” Oradea

Premiu de participare: Ionescu Denisa, CN „Iosif Vulcan”

Premii junior:

Copos Andreea

Vlad Fabiana

Cosma Antonia

Tău Andreea

Roman Cătălina

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !