Premii peste premii pentru liceeni

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Liceenii de la Gojdu implicați la maxim
Liceenii de la Gojdu implicați la maxim
Șase liceeni de la Gojdu au luat premiul întâi și diplome.

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc etapa finală a Concursului Naţional „Rolul patronului spiritual în cultura organizațională a şcolii”, coordonat de prof. Carmen Andrei.

Concursul a avut mai multe etape, în prima şcolile participante şi-au format echipaje de trei elevi, iar rolul lor a fost de a realiza un miniportofoliu în format electronic.

Elementul de noutate al acestei ediții l-a constituit centrarea discursului pe legătura școlii cu comunitatea locală, prin intermediul patronului spiritual. Tema de anul acesta a fost „Patronul spiritual – mesager al școlii în comunitate”.

În acest sens, prezentările au evidențiat legătura patronului spiritual al școlii cu localitatea în care se află școala, implicarea membrilor comunității locale în acțiunile școlii, dar și participarea școlii la acțiunile inițiate de comunitatea locală.

Partenerul principal al proiectului a fost Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor. Din 14 şcoli au fost selectate de juriu 4 licee: Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuş, Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea, Liceul „Don Orione” Oradea și Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea. Juriul a fost format din Lucian Silaghi – director al DJCPN Bihor, Florin Cioban – director al Colegiului Național „Emanuil Gojdu” Oradea și prof. Liana Papagiannis.

Liceeni câștigători alături de profsorul coordonator

Aceștia au acordat Premiul I echipajului de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, format din Teona Banu, David Popescu și Vlad Rada, coordonat de prof. Liliana Sonea şi prof. Ciprian Sonea. Locul II a fost ocupat la egalitate de reprezentanţii CN „Samuil Vulcan” Beiuș şi cei ai Colegiului Economic „Partenie Cosma” Oradea, iar locul III a revenit echipajului de la Liceul „Don Orione”.

Locul întâi la cultură generală

În week-end a avut loc prima etapă a concursului de cultură generală „Humanitas în licee”.

Concurs care se desfăşoară simultan în mai multe oraşe ale ţării, acolo unde există librării Humanitas. Elevii participanţi au trebuit să răspundă la 12 întrebări, pa baza unei bibliografii pe care o primesc dinainte.

Concursul se defășoară în trei etape, urmate de etapa finală, unde se califică doar primele două clasate la nivel naţional. La această etapă în Oradea s-a întâlnit echipajul de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, cu cel de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea.

Echipajul de la Colegiul National “Emanuil Gojdu”, Oradea, format din elevele Georgiana Heredea, Stefania Buciuman si Alexandra Haita, coordonat de prof. Liliana Sonea şi prof. Ciprian Sonea a obţinut punctajul maxim, ocupând astfel prima poziţie. De altfel Gojdu a ocupat de două ori locul I la nivel național.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !