Premiile de excelenţă cu sala pe jumătate goală

4Comentarii
Premiile de excelenţă cu sala pe jumătate goală
ORADEA – Filarmonica de Stat a găzduit marţi seara a V-a ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă, acordate de Primăria Oradea.  Premiile de Excelenta II 6.2.2008 Premiile de Excelenta III 6.2.2008Video

Câştigătorul serii, omul anului în 2007, a fost desemnat Ioan Simuţ, câştigătorul şi la categoria învăţământ universitar. Interesul pe care oraşul îl manifestă faţă de Premiile de Execelenţă e reflectat şi de participarea publicului, ca dovadă că fostul primar Petru Filip, prezent la gală alături de soţia lui şi de jurnalista Mariana Bejan, a tronat de la balcon peste o sală goală pe jumătate. Locurile în sală au fost ocupate în mare parte de membrii sau simpatizanţi PD-L. Singurul reprezentat al liberalilor a fost prefectul Mircea Ghitea, izolat pe una din marginile sălii.

Cu toate astea, organizarea a fost mai bună decât la ediţiile anterioare, iar gazda spectacolului, Daniel Vulcu, a reuşit să salveze atmosfera prin prestaţia lui şi prin scurtul moment artistic. A făcut glume pe seama politicienilor, pe seama circului din consiliul local cu ocazia alegerii primarului interimar şi a ironizat municipalitatea că va cumpăra tramvaie scumpe „cu 150 de locuri pentru călători pe scaune şi 150 de locuri în picioare pentru gardieni”, convins că după aceste glume la ediţiile viitoare nu va mai fi prezentatorul galei. Spectacolul a mai fost animat de un dans tematic „Matrix”, interpretat de doi dansatori ai echipei Quasar şi de un moment artistic susţinut de Florian Chelu, Mircea Covaci, Alexandrina Chelu, David Bryan. C

Cel mai aplaudat câştigător de marţi seara a fost cel de la categoria Acte de curaj. Deşi a concurat singur, audienţa a ţinut să-i mulţumească prin ropote de aplauze tânărului Ardelean Robert Laszlo, pentru curajul de care a dat dovadă atunci când a salvat de la moarte doi fraţi, care au căzut în apele Crisului. Tânărul erou nu a dat dovadă de foarte mult curaj însă şi pe scenă, unde vădit emoţionat nu a putut să scoată aproape niciun cuvânt la ridicarea premiului. Câştigătorul serii a fost Ioan Simuţ, care a reuşit să prindă două premii, acela pentru categoria învăţământ universitar şi omul anului, după ce iniţial a fost preşedinte de juriu însă a renunţat la această calitate a favoarea celei de participant.

Seara nu a fost lipsită nici de mici „incidente”, departe de ochii lumii. Potrivit unor surse, unul dintre protagoniştii unui astfel de moment a fost şeful Agenţiei de Mediu Bihor, Călin Mocanu, membru al juriului pentru categoria Mediu. El a ţinut cu tot dinadinsul să fie el cel care urcă pe scenă şi acordă premiul la această categorie, cu toate că această sarcină revenea preşedintelui de juriu, Monika Ciupleu.  Organizatorii au motivat această schimbare prin faptul că preşedintele nu a putut veni la gală.

Câştigătorii din acest an sunt:

Literatură – Ion Davideanu

Arte vizuale – Ioan Mihele

Artă dramatică – Csiky Ibolya

Muzică – Turzo Sandor Jozsef

Acte de curaj – Ardelean Robert Laszlo

Managementul afacerilor – Dan Sorin David

Învăţământ preuniversitar – Aniţa Luncan

Învăţământ universitar – Ion Simuţ

Mediu – Alin Marius Moş

Mass-media – Dan Simai

Tineri de perspectivă – Radu Seuche

Sport – Adrian Pop

Ambasadorul anului – Viorel Lascu

Caritate şi protecţie socială – Radu Aliz

Omul anului – Ioan Simuţ (foto)

 

Georgiana Anghel

Taguri: , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor