Premiu de Excelenţă pentru doi medici orădeni

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
2Comentarii
Dr. Petru Chitulea
Dr. Petru Chitulea
Doi medici ai Maternităţii din Oradea au fost recompensaţi cu Premiul de Excelenţă la Congresul Societăţii Româno-Germane de Obstetrică şi Ginecologie.

Dr. Petru Chitulea şi colaboratorul său, dr. Rareş Gherai, au primit Premiul de Excelenţă la Congresul Internaţional al Societăţii Româno-Germane de Obstetrică şi Ginecologie. Congresul s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, la Timişoara, sub patronajul Academiei Române, şi a adunat la un loc profesori şi specialişti în obstetrică şi ginecologie din România, Germania, Serbia, Ungaria, Anglia, SUA.

Medicii orădeni au prezentat o temă de chirurgie ginecologică. Practic, ginecologii orădeni au făcut cunoscute rezultatele unei cercetări şi filmul unei operaţii extrem de rare pe care au realizat-o la Oradea, în urmă cu aproximativ patru ani.

gherai dr. Rareş Gherai ©

„A fost o operaţie reconstructivă pe care am făcut-o, la Oradea, la o femeie în vârstă de 30 de ani. Femeia s-a născut cu o malformaţie congenitală – Sindromul Mayer-Rokitansky-Kuster Hauser. Această malformaţie afectează sistemul reproductiv al femeii. Pacienta noastră nu avea vagin, iar noi i-am refăcut vaginul”, a explicat dr. Rareş Gherai.

Potrivit dr. Petru Chitulea, în realizarea acestei intervenţii s-au folosit de tehnica Vecchietti.

„Premiul obţinut la acest prestigios Congres este o mare onoare pentru Universitatea din Oradea şi o recunoaştere a muncii noastre”, a declarat dr. Petru Chitulea.

Societatea Româno-Germană de Obstetrică şi Ginecologie a fost înfiinţată în anul 2002, la Heidelberg, de profesorii Ioan Munteanu – cea mai mare personalitate a ginecologiei româneşti, şi neamţul Thomas Grabe. Actualmente preşedinte al Congresului de partea română este prof. Doru Anastasiu, iar de partea germană, dr. Șerban Costa.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor