Premiu internaţional pentru voinţă

Premiu internaţional pentru voinţă
Geta Heredea, o taranca anonima pâna de curând, a primit din acest sfârsit de saptamâna, o titulatura demna de respect: este una dintre cele 20 de femei din întrega lume, al carei efort pentru o viata mai buna este recunoscut de organizatia internationala Women’s World Summit Foundation (Adunarea Internationala a Femeilor).

WWSF i-a decernat o diploma de merit sâmbata, cu ocazia zilei internationale a femeii din mediul rural, sarbatoare recunoscuta de Organizatia Natiunilor Unite, ne-a informat Emil Popa, reprezentant al Fundatiei Habitat pentru Umanitate. De altfel, cu sprijinul acestei organizatii, taranca orginanra din satul Mezies a reusit sa-si puna în valoare insistenta si harnicia cu unicul scop de a asigura o viata decenta pentru ea si familia ei – un sot si doi copii.

Ladies only

Pentru a puncta momentul festiv, cei de la Habitat au organizat pentru sâmbata evenimentul „Femeile Construiesc”, în cadrul caruia 15 doamne si domnisoare au fost invitate sa demonstreze ca este un mit povestea conform carora femeile sunt bune doar la cratita. De altfel, în Lumea Noua, tine deja de evident ca echipe formate din doar trei femei pot ridica locuinte pentru familii întregi, din moment ce în SUA exista deja peste 450 de case Habitat iar în prezent construiesc în peste 12 alte tari. Scurtum moment festiv a ocazionat si o mica alocutiune. „Geta Heredea reprezinta puterea, curajul, perseverenta si bunatatea. Ea a cultivat speranta în Mizies, iar noi suntem bucurosi ca ea a câstigat acest premiu deosebit”, apreciaza Adrian Ciorna, director national al Habitat for Humanity Romania.

Club restrâns

WWSF îsi are sediul în Elvetia si si-a asumat un rol consultativ pe lânga Natiunile Unite, pentru a premia în fiecare an 20 de femei din Africa, Asia, America de Nord, America de Sud, Orientul Mijlociu si Europa. Geta Heredea este una din cele doua femei din Europa care au câstigat acest premiu.

În vârsta de 36 de ani, Geta Heredea facea parte din una dintre cele mai sarace familii din oras, si, pe de-asupra mai sufera si de un handicap locomotor. Satula de viata aproape de limita mizieriei, femeia si-a luat destinul în mâini si, cu sprjinul celor de la Habitat pentru Umanitate, si-a refacut viata. Mai mult, în semn de buna credinta si de umanitate, pe terenul familiei sale a mai permis constuirea a doua case Habitat, care sunt deja locuite.

Cristina Ghilea