Premiul I la Mot à Monde

Adriana Denisa Sterejan
Adriana Denisa Sterejan
Studenta Adriana Denisa Stejeran de la Facultatea de Litere din Oradea a obţinut premiul I la concursul Mot à Monde.


Oradea. Adriana Denisa Stejeran, studentă în anul III la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Oradea, specializarea engleză-franceză, a obţinut premiul I la etapa naţională a concursului de traduceri dintr-un autor francofon Mot à Monde. Competiţia a fost organizată de Institutul Francez din Cluj-Napoca, în colaborare cu Ambasada Franţei şi Agenţia Universitară a Francofoniei. Competiţia se află la cea de-a IX-a ediţie şi întruneşte anual numeroase universităţi din ţară şi din Republica Moldova. Anul acesta fragmentul propus pentru traducere în limba română a fost extras din romanul Meursault, contre-enquête al scriitorului algerian Kamel Daoud, care a obţinut în 2014 Premiul celor cinci continente ale francofoniei.

Adriana Denisa Stejeran a participat, miercuri, la Cluj-Napoca la ceremonia de premiere desfăşurată în cadrul unui club de lectură organizat de Librăria Cărtureşti şi Institutul Francez din Cluj-Napoca.

Denisa Stejeran aduce Universităţii din Oradea cel de-al patrulea premiu I naţional obţinut de studenţii Facultăţii de Litere pe parcursul celor IX ediţii ale acestui concurs. Un palmares frumos, mai ales dacă adăugăm şi alte două premii II naţionale obţinute de studenţii noştri la ediţiile precedente.

Conf. univ. dr. Rodica Tomescu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !